Celebklub

Több ezren emlékeztek Fábián Julira!

rtl.hurtl.hu

2018. május 8. 17:09

Hétvégén emlékkoncertet tartottak a tavaly decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal énekesnő tiszteletére, méghozzá jótékony célokkal!

Fábián Juli mindössze 37 éves volt, amikor 2017. december 16-án, hosszan tartó, türelemmel és erővel viselt betegség után elhunyt. Az idén 15. születésnapját ünneplő Punnany Massif egy fontos koncert előtt kapta a szörnyű hírt tavaly decemberben, amiről a zenekar tagjai emlékeztek vissza a kamerák előtt:

Vasárnap este a magyar zenészvilág tagjainak közreműködésével teltházas koncertet tartottak Fábián Juli tiszteletére, több mint 5 ezer nézővel - a Story Extra vele, és a "Fábián Juli jelenséggel" foglalkozott hétfő esti adásában.

A koncerten azon felül, hogy Julira emlékeztek a résztvevő zenészek, pályatársak és rajongók, a szervezők egy nemes célt is kitűztek: a bevételt az átmeneti, illetve tartós betegségben szenvedő zenészek megsegítésére fordítják. Az akció olyannyira jól sikerült, hogy több millió forint gyűlt össze!

Az örökké mosolygós, jellegzetes hangú énekesnő mindig is zenész akart lenni, akinek legnagyobb küzdelme abból állt, hogy ne akarjon megfelelni mindenkinek - meséli Szepesi Mátyás, Juli egykori menedzsere. És hogy mit jelentett Juli egykori pályatársai számára? Többek között Sena Dagadu, Zoohacker, KRSA és Horányi Juli mondta el!

Juli egyik alaptagja volt a Random Trip nevű improvizatív koncertsorozatnak, ami egyfajta híd a generációk és műfajok között: különböző korú és stílusú zenészek összejönnek, és előre be nem gyakorolt dallamokat játszanak, énekelnek együtt. A Random Tripben olyan nagy nevek is részt vesznek, mint Tátrai Tibor, vagy Dés László, akik szintén melegséggel a szívükben emlékeztek vissza Julira:

Nyugodj békében Juli, köszönjük, hogy a hangoddal elvarázsoltál, és továbbra is elvarázsolsz minket!

Forrás: Story Extra
#Celebklub#RTL Klub#rtl#fábián juli#emlék#emlékkoncert#koncert#jótékonyság#zene#művészet

Címlapról ajánljuk