Celebklub

Nem hiszed el, mit tetováltatott magára Farkas Mózes!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2017. július 28. 16:35

A második széria döntőse sosem felejti el, mennyit adott – és jelentett – neki a gasztroverseny, pont ezért úgy döntött, hogy magára varratja a Konyhafőnök logóját. Mózes nemcsak a spontán döntéséről, a csodás emlékeiről, de a jövőbeli terveiről is mesélt.

Farkas Mózes 2015-ben, alig húszévesen jelentkezett az ország legkedveltebb gasztroshowjába, ahol megannyi társa mellett kellett bebizonyítania, hogy éppen eléggé rátermett és tehetséges ahhoz, hogy ő nyerhesse meg a Konyhafőnök címet. Rengeteg kihívás és feladat teljesítése után, ez akkor nem sikerült, hiszen Domi mellett a második helyezett lett, mégis akkora élménnyel és olyan mennyiségű tapasztalattal távozott, amit sosem felejt el:

„Az egész Konyhafőnök beívódott a szívembe, az emlékeim közé.”


És hiába a dobogó második foka, akkor valami megváltozott az életében: beindult a karrier, konyháról konyhára járt, rengeteg meghívást kapott, és egy olyan hullámra ülhetett fel, amit maximálisan kihasznált.

„Mindennap ebben dolgozom, ez az életem. A műsor ebben igazából megerősített és egy pozitív hullámot generált, ez a hullám pedig még mindig tart, mindig visz előre.”

 


Olyannyira sokat jelentett – jelent még mindig – neki a Konyhafőnök, hogy egy majdnem spontán ötletből fakadóan eldöntötte, felvarratja magára a gasztroshow logóját! Amennyire hirtelen került fel a karjára a tetoválás – na, jó, ez nem igaz, hiszen hat órán keresztül tűrte, ahogy a művész az alkarján dolgozott –, annyira sokáig motoszkált a fejében egy ilyen motívum gondolata.

„Körülbelül két éve forog bennem, hogy akarom, nem akarom. Aztán egyszer csak volt egy szabadnapom – kettő hete, vagy annyi se –, jártam a várost, eszembe jutott, hogy jó lenne egy tetkót csináltatni. Abszolút spontán jött a dolog.”

Azóta is boldogan viseli magán a séf sapkát, sőt büszkén vállalja is, hogy ex-versenyzőként és döntősként ott pihen a karján a jellegzetes rajz:

 


Persze, nemcsak a bőrébe ívódott be ennyire a műsor, hiszen amikor a legkedvesebb emlékéről kérdeztük, nem hezitált, azonnal jött is a legkiemelkedőbb momentum, ami nem más volt, mint egy másolós feladat. Molnár Gábor a Bocuse d’Or után érkezett egy különleges lazac recepttel a konyhába, amit Mózes készített el a legjobban, és még külön dicséretet is kapott a vendégséftől: „Nekem az egy óriási élmény volt!”

Élményekből, izgalmakból és természetesen tapasztalatból tehát nincs hiány, nem is meglepő, hogy a 23 éves fiú megtalálta a helyét a szakmában: Szigligeten, a Villa Kabala konyha vezetéséért felel. Az étlap egy az egyben az ő keze munkája, hiszen mindennap ő választja ki a helyi alapanyagokat, és két-három hetente meg is újítják a menü fogásait.

És hogy hova tovább?

„Ahogy egyre idősödöm, úgy válnak egyre jobban valóra az álmaim, de nyilván mindig vannak új tervek, új lehetőségek, új álmok, amikért teszek és tenni akarok.”

 

Képek: Badics Gergely

#Celebklub#rtl#RTL Klub#A Konyhafőnök#farkas mózes#tetoválás#gasztro#gasztroshow

Címlapról ajánljuk