Celebklub

Vége egy korszaknak: nagy bejelentést tett Király Gábor!

rtl.hurtl.hu

2016. augusztus 3. 10:49

Az Eb alatt igazi divatikonná vált, mindenki a szürke mackónadrág megszállottja lett, és természetesen egy egész ország szurkolt Királyék sikeréért. Az Eb-k történetének legidősebb kapusa most viszont új fejezetet nyit az életében.

Ekkora szurkolási vágy már régen volt hazánkban, azonban a magyar válogatott Eb-n nyújtott teljesítménye mindent megváltoztatott. Mindenki egy emberként szurkolt a fiúk sikeréért akik, noha a belgák ellen kiestek –, mégis bebizonyították, hogy büszkék lehetünk rájuk. Berndt Stork szövetségi kapitány a mérkőzés után úgy nyilatkozott: emelt fővel távozik a magyar válogatott, mert megmutatta, hogy képes fejlődni.

Amellett, hogy mindenkiben felizzott a foci-láz (még Macklemore is magyar mezben lépett fel nálunk) szimbóluma is lett a meccseknek, hiszen Király Gábor régóta tartó babonája mindenkinek felkeltette a figyelmét.

Igen, a mackónadrágról beszélünk!

Egy idő után odáig fejlődött a mackó-őrület, hogy magyar meccset már csak ilyen szerelésben nézett mindenki. Nem egy fotó és hashtag született ezzel a hóborttal kapcsolatban. Királyból divat diktátor, az évek óta szerencsét hozó gatyájából pedig igazi mém alapanyag lett.

Azonban hiába az imádat és az óriási támogatás, a válogatott kapusának nehéz döntést kellett meghoznia: továbbra is a válogatott tagja akar maradni?

Ahogyan azt a saját oldalán bejelentette: el kellett fogadnia, hogy a teste már nem bírja azt a tempót, amit a válogatott tagjaként teljesítenie kellene.

„Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év – ebből 18 válogatottként – nem múlt el a testemben nyomtalanul.” – írja.

„A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ!”

A kapus maximalista lévén tudta, hogy klub és válogatott szinten, 40 évesen már nem tudná azt nyújtani, amit elvárna magától, de büszkén gondol vissza az elmúlt évekre, és az idei Európa-bajnokságra, ahol „ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai nagyszínpadra”.

„Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretetet, bíztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik.”

Forrás: kiralygabor.eu

Képek: Facebook

#Celebklub#király gábor#válogatott#kapus#visszavonulás#európa-bajnokság#foci#focista#bejelentés

Címlapról ajánljuk