Műsorújság
RTL Most

Búcsúzott az Eb-től a magyar válogatott

Magyarország elbúcsúzott az Európa-bajnokságtól, miután 4-0-ás vereséget szenvedtünk a belga válogatottól. Ennek ellenére a meccs után ismét óriási volt az ünneplés országszerte. A második félidő végére teljesen elfogyott Dzsudzsákék ereje, egymás után 3 gólt is kaptunk. Berndt Stork szövetségi kapitány a mérkőzés után úgy nyilatkozott: emelt fővel távozik a magyar válogatott, mert megmutatta, hogy képes fejlődni.

A 10. percben jött az első gól.

A belgák egy szabadrúgás után szerezték meg a vezetést, de addigra Király Gábornak már kétszer is védenie kellett. A világ második legjobb csapata ugyanis esélyeshez méltóan, magabiztosan kezdett.

Jobban kezdődött a második félidő, a magyarok többet és bátrabban támadtak. Az első nagy magyar helyzet az 54. percben volt, Szalai Ádám fejese azonban elkerülte a kaput. Pintér Ádám megpattanó lövéséből sem lett gól, és Juhász Roland is elvétette a kaput néhány centivel.

A 78. percben a belgák megszerezték a második góljukat, amit a csereként éppen beállt 
Batshuayi szerzett Hazard beadás után. A belgák sztárja maga rúgta a következőt, amire szinte egy percet sem kellett várni.

A magyarok 3-0 után sem adták fel, Szalai Ádámnak és Elek Ákosnak sem sok hiányzott a szépítéshez. A vége azonban 4-0 lett, a szintén csereként beállt Carrasco találatával.

A szurkolók szerint csak dicsérni lehet a magyar válogatott teljesítményét.

„Nagyon sokat elértek a fiúk, erre senki nem számított, minden gratulációm az övék, hajrá magyarok!” – mondta egy szurkoló.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Legnézettebb videók