Celebklub

7 megdöbbentő tény a szülinapos brit királynőről

rtl.hurtl.hu

2016. április 21. 12:40

Pontosan ma ünnepli 90. születésnapját II. Erzsébet. Tudtátok, hogy rendkívül kalandos módon lépett a trónra, na és azt, hogy évente 38 millió font fizetést kap? És ez még nem minden!

1. Kalandos út a trónig

A kis Erzsébet 1926. április 21-én született Elizabeth Alexandra Mary Windsor néven. Akkor még senki se gondolta volna, hogy egyszer ő lesz az Egyesült Királyság uralkodója. Véletlenek sorozatán múlt, hogy mégis így lett. A jogos trónörökös VIII. Edwárd volt, Erzsébet édesapjának bátyja, aki egy lángoló szerelem miatt egyszer csak lemondott a koronáról. Ezzel a lépéssel indult el a királynő kalandos élete, ugyanis apukája, Albert György lett az uralkodó, lánya pedig a trónörökös.

 

2. Rokoni viszonyból csodás szerelem

A már hivatalosan is trónvárományos kislány 13 éves korában eldöntötte, hogy a görög Fülöp herceg lesz férjee. Egy kis idővel később ez álom is valóra vált, ugyanis 1947. november 20-án kimondták egymásnak a boldogító igent. Ebben az évben ünnepelhetik majd a 69. házassági évfordulójukat. Egyébként Fülöp és Erzsébet harmad-unokatestvérek.

 

3. Rekord született

A királynő szinte minden rekordot megdönt, ő az első brit női uralkodó, aki a leghosszabb ideje van a trónon, azaz 64 éve.

 

4. Az újítások nagymestere

Ha már a kirívó eseteknél tartunk, Erzsébet mindig is azt szerette volna elérni, hogy az uralkodócsaládra ne csak egy bálványként tekintsenek. Így gondolt egyet a királynő, és bevezette a városi sétákat, ahol találkozott, beszélgetett az alattvalókkal, ezáltal is emberibbé téve a király-nép kapcsolatot.

 

5. A királynő sminkje

A trónon lévők is emberből vannak, amit Erzsébet nem is takargat. Ő az egyedüli uralkodó, aki nyilvánosan sminkeli magát, ha épp elmosódott a rúzsa, akkor bárhol, bármikor képes korrigálni azt.

 

 

6. Kávé helyett szíverősítővel indul a nap

Egyébként uralkodás ide vagy oda, a királynő minden reggel nyolckor ébred dudaszóra, és a délelőttjeit mi mással kezdené, mint gin-tonikkal.

 

7. Az egyedüli nő iratok nélkül

Ha már a legeknél tartunk, Erzsébet az egyedüli ember a világon, akinek hivatalosan is elfogadott, hogy nincsen személyes irata, tehát sosem kell igazolnia magát sehol sem a világban.

 

Nagyságáért tisztelik, és becsülik a királynőt. Születésnapjára megszámolhatatlan gratulációban részesül, és az egyik köszöntő mellett nem tudtunk csakúgy elmenni. Nézzétek!

 

 

Nagyon boldog születésnapot kívánunk II. Erzsébet királynőnek!

Forrás/Képek: ctvnews, lifestyle, popsugar, Instagram

#Celebklub#királynő#uralkodó#brit#legek#ünneplés#csodálat#gratuláció#ii. erzsébet királynő#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk