Cápák között

Újabb fiatal vállalkozó nyűgözte le a Cápákat

rtl.hurtl.hu

2024. május 26. 21:05

Mém múzeumot, gyerekeknek szóló receptkönyvet, csináld magad robotot, kriptovalutás energiaitalt és egyedi tervezésű órákat hoztak a vállalkozók a Cápák elé. Az öt vállalkozásból ketten kifogtak egy-egy nagyhalat, ugyanis elfogadták Lakatos István és Balogh Petya befektetési ajánlatát.

Lomokból épített Meme Múzeumot a mémek koronázatlan királya

Heller Z. Péter, az S.Oszkár, egyetemista oldalak tulajdonosa 10 éve foglalkozik személyre szabható vicces képekkel. Mostanra megfogalmazódott benne az igény, hogy netes világból kilépve, offline térben is megmutassa az embereknek a népszerű virtuális lényeket és személyeket. A világ eddig egyetlen és állandó mém múzeumának népszerűsítésére most 15 millió forintot kért a Cápáktól, melyért cserébe 15% tulajdonrészt ajánlott.


Balogh Petya: Te egy kulturális küldetésben a Csillámfaszlámát akarod elhozni a népnek

A legismertebb magyar mára talán nem a méltán híres labdarúgó, Puskás Ferenc, hanem Arató András, vagy ahogy világszerte ismerik, Hide the pain Harold – vallja Heller Z. Péter, a Meme Múzeum megalkotója. Moldován Andrást mélységesen felháborította ez a kijelentés, a többi Cápa pedig igyekezett megérteni, hogy milyen üzlet rejtőzhet a vállalkozó kínálatában. Balogh Petya gyorsan átlátta a koncepciót, ezért érthetően kifejtette aggályait.

 

A Lukas és Lea receptkönyv segít a gyerekek önállósodásában

Soós Kata Németországban él férjével és két gyermekével. A bölcsődében látott foglalkozás inspirálta az anyukát abban, hogy indítsa el Magyarországon saját vállalkozását, mellyel értéket teremthet a családok számára. A Lukas és Lea a konyhában, gyerekeknek szóló receptkönyv terjesztéséhez 10 millió forintot kért a Cápáktól 20%-os részesedésért cserébe.


Orbók Ilona visszavonta ajánlatát, mert a Lukas és Lea receptkönyv vállalkozója másik Cápáért jött

Lakatos István és Orbók Ilona is ajánlatot tett Soós Katának, aki különböző ellenajánlattal tért vissza a Cápák elé, miután megvitatta férjével a lehetőségeiket.


Lefagyott pitch közben, nem akart beleinni saját energiaitalába a Crypto Drinks vállalkozója

Kendefi Attila olyan kriptoprojektet hozott a Cápáknak, ami – saját bevallása szerint – egyedi a világpiacon. Az 52 éves győri vállalkozó alig, hogy bemutatkozott, azonnal leblokkolt a Cápák között stúdiójában. Balogh Petya próbált segíteni rajta, és megkínálta Attilát saját termékével, ám kiderült, ő nem fogyaszt ilyen italokat. „Ciki, nem, amikor a saját termékedet sem iszod meg?”  – kérdezett vissza a ledöbbent Cápa.


Egyedül maradt Lakatos István, ami Moldován András szerint nem az első eset

A Cápák nem láttak üzleti lehetőséget a Crypto Drinks vállalkozásban. Moldován András szerint egyáltalán nem volt érdekes a pitch, amit rosszul és unalmasan mondott el számára Kenderfi Attila. Balogh Levente megkérdőjelezte azokat a víziókat, amiket az energiaitalok értékesítésével szeretne elérni az 52 éves vállalkozó, így végül pedig Lakatos István volt az egyetlen, aki még ajánlatot tehetett volna, de Balogh Petya megtiltotta neki, hogy befektessen a különös kriptobizniszbe.


Eljött az igazság órája: 50 milliót kért az Evolvens Budapest visszatérő vállalkozója

Mezei István vállalkozását 2019-ben ismerhettük meg az RTL üzleti műsorában. Akkor nem kapott ajánlatot a Cápáktól, de azóta is elhivatott órakészítő, ezért most visszatért, hogy megmutassa, hol tart jelenleg a biznisz, amihez 50 millió forintot kért a befektetőktől 10% tulajdonrészért cserébe.


„A nagy óramárkákkal eléggé képben vagyok” – Balogh Levente kritikusan áll Schwarzenegger és Hamilton óragyártójához

Több Cápa is egyetértett abban, hogy minden kategóriában a luxuspiac diktálja a piacot, a többiek pedig mennek utána. A kérdés az, hogy van-e esélye annak, aki nem hajlandó követni ezt a bizonyos kijelölt utat, amiről Mezei István bizony teljesen letért órakészítő vállalkozásával.


Szatmári Zalán 18 évesen gyerekeknek segítene abban, amiben neki nem segített senki

A szegedi egyetemista Learn-O-Bot vállalkozásával olyan brandet szeretne építeni, ami értéket ad a felnövekvő nemzedék számára. Egyre több programozóra lenne szükség, azonban Magyarországon jelenleg körülbelül 40 ezer IT szakember hiányzik. A 18 éves Szatmári Zalán erre a problémára kínál megoldást, amihez 5 millióra forintra és két év mentorálásra lenne szüksége 10% tulajdonrészért cserébe.


Moldován András a 18 éves fiú védelmére kelt, aki beléphetett Balogh Petya inkubátor programjába

Lakatos István és Balogh Petya nem tudtak megegyezni abban, hogy fontos-e a diploma megszerzése ahhoz, hogy valakiből sikeres, gazdag vállalkozó legyen. Szatmári Zalán tudását és vállalkozást azonban minden Cápa elismerte, Petya pedig üzleti ajánlatot is tett a 18 éves fiúnak.


Harapós kedvükben lesznek a Cápák

A Cápák között következő részében versengenek majd a befektetők a vállalkozókért, ráadásul olyan ritka pillanatnak is szemtanúi lehetünk, amikor Moldován András tiltakozik a kóstoló ellen.

 

#Cápák között#rtl#14. rész#összefoglaló#cápák között összefoglaló#meme múzeum#learn-o-bot#lukas és lea#receptkönyv#crypto drinks#Evolvens#divat#óra#ékszer#robotika#technológia#balogh petya#lakatos istván#befektetés

Címlapról ajánljuk