Cápák között

Cápatörténelmi ajánlat és az oktatás reformja a Cápák közöttben

rtl.hurtl.hu

2023. március 26. 21:26

A Cápák között hazai történetében először nem befektetési, hanem felvásárlási ajánlatott tett az egyik Cápa az üzleti showműsor utolsó előtti adásában.

Szépségipar reform

Augusztini Krisztián szeretné megreformálni a szépségipart, többek között a fodrász időpont foglalást. Ezért hozta létre a Salonhero nevű alkalmazást, ahová már több mint 3 ezer felhasználó regisztrált, és ahol 300 szépségipari szolgáltató van jelen. Az alkalmazás megkönnyíti az időpontfoglalás mechanizmusát, és könnyen található vele szabad fodrász, műkörmös vagy akár masszőr is. A fejlődéshez Krisztián 40 millió forintot kért a Cápáktól, Moldován András szerint viszont pont az egyediség nincs benne a vállalkozásban. Tomán Szabina tapasztalatai szerint a legtöbb szolgáltatónál már saját felületen, online foglalhatóak tetszőleges időpontok, így ez szükségtelen. A Cápák sorban kiszálltak.

 

Két cég – több visszautasítás

Both Tímea felvidéki kozmetikus rengeteg termékkel találkozott karrierje során, de egyik sem tudta fenntartani azt a minőségi, egyúttal természetes szintet, amit szerinte a vendégei megérdemelnek. Ezért hozta létre a Herbsgarden Beauty kozmetikumfejlesztő- és gyártó vállalkozást, majd egy befektetővel közösen a termékeket forgalmazó céget is. Készítményei teljes értékű növényi olajokat és tudatosan összeállított prémiumkategóriás illóolajokat, kivonatokat tartalmaznak, amelyeknek tudományosan igazolt hatásuk van az anti-aging szegmensben. Azonban a 15 millió forintos befektetést csak a forgalmazó cégre kérte, a gyártó cégre nem. A Cápákat ez kissé felháborította, Balogh Petya szerint ez „nem fair”, mert ők egy kvázi üres cégbe szállnának be, ezért a Cápák ezúttal is sorban kiszálltak.

 

Oktatási reform – az egyik Cápa felvásárolná az egész céget

A Redmenta – eddig – ingyenes online feladatlapokat készítő rendszer, amely megkönnyíti a tanárok és diákok munkáját. Eddig összesen 20 millió feladatlapot töltöttek ki, közel egy tucat országból. A fiatal vállalkozók egy új, előfizetős szisztémát dolgoztak ki, amellyel nemzetközi vizekre eveznének a termékkel. Ehhez kértek a Cápáktól 150 ezer eurót 4 százalékért cserébe, amit Lakatos István ironikusan meg is jegyzett: „nagyvonalúak vagytok”. Azonban a pitch folyamán annyira meggyőzték a befektetőket, hogy 5-5 százalékért, azaz összesen 10 százalékért Balogh Petya és Moldován András is kínált 75-75 ezer eurót, de Lakatos István még ennél is nagyvonalúbb volt. A nagyhal nem „exitre” játszik, ő a növekedésben hisz és a meghatározó jelenlétben, ezért ajánlatot tett a cég teljes, 100 százalékos felvásárlására. Ilyen ajánlat az üzleti showműsor hazai történetében még nem hangzott el. A vállalkozók – egyeztetve korábbi befektetőikkel – elutasították a felvásárlást és 3-3 százalékos, azaz 6 százalékos ellenajánlatot adtak Balogh Petyának és Moldován Andrásnak. A tárgyalás végén a Cápák összesen 4,5 százalékban megállapodtak volna, de Visy Zoltán és Mérő Bálint a végső ajánlatot végül elutasították, így nem jött létre befektetés az oktatás reformja kapcsán.

 

Hitellel hűtik a kedélyeket

Nagy ipari csarnokok környezetbarát hűtési rendszereit dolgozta ki a Tetőhűtés csapata, akik a legnagyobb hűtési energiafelhasználók költségeit tudják 60-80 százalékkal csökkenteni. A saját szabadalmuk négyszer hatásosabb a piacon lévő versenytársakénál, és ötödével olcsóbb a kivitelezése is. Felcsillant a Cápák szeme, amikor kiderült, hogy a vállalkozók sós vízzel is kísérleteznek, az ugyanis a cápák természetes közege. Azonban egy jövőbeli cégbe nem kívántak befektetni, ráadásul a Cápák egyöntetű véleménye szerint először a hazai piacon kell érvényesülni, utána tekintsenek külföldre. Weeber István a szabadalom tulajdonosa és Juhász Péter Tibor 80 millió forintért érkeztek, Balogh Levente felajánlotta nekik, hogy az egyik csarnokának vezetőivel összehoz egy találkozót, ahol – ha sikerrel járnak – telepíthetik a rendszerüket. Lakatos István felajánlotta, ha egyelőre elfelejtik a külföldi terjeszkedést, és itthon, a hazai csarnokok 10 százalékát le tudják hűteni, üzletelhetnek. 3 éves, 80 milliós hitelben állapodtak meg, amiért István 10 százalékban részesül a cégből. A vállalkozók örömmel fogadták el a hiteles ajánlatot.

 

A 12. adást követően a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj-jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj-jelöltje a Redmenta, valamint a KIA fenntartható mobilitás különdíj-jelöltje a Tetőhűtés.

#Cápák között#5. évad#12. rész#összefoglaló#moldován andrás#lakatos istván#balogh levente#balogh petya#tomán szabina

Címlapról ajánljuk