Forradalmi hangulat a Cápák közöttbenA Cápák között tizedik adásában a vállalkozók a befektetőkkel közösen forradalmasították a strandolást, azonban a lángoskészítés és a mezőgazdaság reformját, egy házikonyhát, valamint a crypto-piacot egyelőre hagyták elúszni.
Cápák között

Forradalmi hangulat a Cápák közöttben

rtl.hurtl.hu

2023. március 12. 20:30

A Cápák között tizedik adásában a vállalkozók a befektetőkkel közösen forradalmasították a strandolást, azonban a lángoskészítés és a mezőgazdaság reformját, egy házikonyhát, valamint a crypto-piacot egyelőre hagyták elúszni.

„Legendás Cápa is beszállt”

Engelhardt Márk számítógépes játékok cryptovalutáival kereskedik, olyan speciális NFT-ket bocsátva ki, amelyeket tőzsdére szeretne vinni. A futurisztikusnak tűnő, de nagy értékkel bíró tevékenységbe korábban a Cápák között első és második évadának Cápája, Fehér Gyula is beszállt. Az ötödik évad Cápái azonban túl kockázatosnak ítélték a 100 millió forintos befektetést, ami könnyen megtízszerezhető, de ugyanilyen könnyen el is bukható, így kiszálltak. Ugyanakkor Balogh Levente fenntartotta a lehetőséget egy esetleges jövőbeli tárgyalásra, mert érdeklődik a piac iránt.

 

Házikonyhából a piacra – „egy pici jutott mindenkinek”

Afari Karolina és Blaskó Zsolt Ghánában, Karolina édesapjával való első találkozáskor kóstolta a shito nevezetű ghánai ételt, amit annyira megszeretett, hogy üzletet kezdtek rá építeni. Egyelőre saját konyhájukban főzik a termékeket, Carolina’s Shito néven, amit több ízben és vegán verzióban is előállítanak. A befektetőknek nagyon ízlett a kóstoló, de egy kis baleset miatt végül nemcsak a Cápák szájában, de ruhájukon, cipőjükön is landolt a készítményből. A pár 5 millió forintért érkezett a Cápák elé, hogy növekedhessenek, de a Cápák egyöntetű véleménye, hogy ennek organikusan kell növekednie, hogy üzletileg értelmezhető legyen. Maguktól kell elhagyniuk a saját konyhájukat, hogy a vállalkozásba a későbbiekben legyen miért beszállni.

 

Lángos-automata

Dr. Jánosi István feltalálta a lángos-automatát. Ez egy olyan „innovatív műszaki berendezés”, ami óránként akár 100-120 lángost is el tud készíteni. Erre alapozva szeretne országos, majd nemzetközi franchise hálózatot létrehozni. A vállalkozó az első üzlet elindításához 50 millió forintot kért a befektetőktől, 15 százalékért cserébe. Moldován András szerint felesleges a szerkezet, mert nincs szükség ekkora volumenre a termék kapcsán. A Cápák ízlelgették – az egyébként ízletes – lángost, de szerintük meg kell nézni, hogy van-e egyáltalán igény rá vendéglátós oldalról. A nagyhalak egyelőre nem haraptak rá az automatizált lángos-bizniszre.

 

A vadriasztó elriasztotta a nagyvadakat

Tóth Miklós, a Vadalarm tulajdonosa, elsősorban a mezőgazdaság számára fejleszt olyan vadriasztó rendszereket, amelyek megvédik a termőföldet és egyben hozzásegítik az embereket és a vadállatokat a békés együttéléshez. Applikációval ellátott terméke akár madarakat is képes elriasztani a frissen vetett földterületről, okosvillanypásztor-technológiája pedig egyedülállónak számít a piacon. További fejlesztéshez kér 20 millió forintot, 10 százalék tulajdonrészért cserébe. Lakatos István tett ajánlatot, de 45 százalék tulajdonrészért, amit végül levitt 35 százalékra. A fiatal vállalkozó azonban elutasította, mert 25 százaléknál nem kívánt többet felajánlani cégéből, így nem jött létre befektetés.

 

Újabb táskás biznisz – Moldován András nyerte a fogadást Tomán Szabinával

Moldován András fogadást kötött Tomán Szabinával. Szerinte Lakatos István be fog szállni egy újabb táska-üzletbe, Szabina szerint nem. Előbbinek bejött a tippje, hiszen immár a harmadik „táskás bizniszbe” szállt be Lakatos István a Cápák között történetében. Ezúttal a strandolók régi baját, a parton hagyott értéktárgyak megőrzését célozta meg két fiatal vállalkozó, akik a táskára takart törülközőket kívánják felváltani egy saját termékkel, ez a SafeBeBag. Török Gergő és Vass Antal termékükkel próbára is tették a Cápákat: aki el tudja szakítani kevlár táskájuk belső anyagát, 50 százalékot kap ingyen a cégből. Levente után István is nekiállt, utóbbi majdnem sikerrel is járt. A számkódos táskába illetéktelenek nem tudnak belenyúlni, leköthető, így nehezen mozdítható. A fiatal és lelkes vállalkozók 32 millió forintért érkeztek, amit hitel formájában Lakatos Istvántól meg is kaptak, aki – rövid alkudozást követően – 2500 forintos royalty mellett, amint visszakapja pénzét, 20 százalék helyett 10 százalékra módosítja tulajdonrészét a vállalkozásban. Balogh Petya szerint a Cápák közöttnek köszönhető, hogy „a magyar táskaiparnak új mecénása van”.

 

A tizedik adást követően a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj-jelöltje a SafeBeBag, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj-jelöltje, valamint a KIA fenntartható mobilitás különdíj-jelöltje a Vadalarm.

#Cápák között#5. évad#10. rész#összefoglaló#befektetés#tomán szabina#balogh levente#lakatos istván#balogh petya#moldován andrás#lángos#táska#kripto

Címlapról ajánljuk