Cápák között

Befektetések és vadállatok a stúdióban – ez történt a Cápák között hatodik adásában

rtl.hurtl.hu

2023. február 12. 19:30

Az üzleti showműsor hatodik adásában befektetések kapcsán létrejött egy hármasfogat és egy duó – több Cápa ugyanis több vállalkozásból együttesen harapott ki magának egy-egy szeletet, miközben az egyik pitch alatt hangos dzsungellé változott az óceán, azaz a stúdió.

Adományösztönzés – vita a Cápák között

Megbolygatta a Cápákat Fodor Gábor, aki olyan terméket és szolgáltatást nyújt, amely könnyebbé teszi az adományozás adását és fogadását. Change adományozó totemeket értékesít, amelyek bankkártya vagy telefon segítségével, pár másodperc alatt az adományozó számlájára irányítják – direktben – a kívánt összeget. Ahhoz, hogy minél több nonprofit- és alapítványi szervezethez vagy éppen céghez eljusson a fix havidíjas termék, 30 millió forintot kért a Cápáktól, amiért 15 százalékot adna a vállalkozásból. Moldován András „álszentnek” tartotta a lehetőséget, és némi felháborodást követően azonnal ki is szállt, ugyanakkor Balogh Petya szerint, mivel „az emberek is digitalizálódnak”, az adományozásnak is szükséges ez a fejlődési pálya. Tomán Szabina szerint céges szinten nagyon sok akadályba ütközik az adományozás megvalósítása, ezt jól ismerte fel a vállalkozó, de szerencsésebb lett volna, ha más aspektusból közelíti meg a pitch-ét (például eleve több alapítvánnyal szerződik). Balogh Levente hozzátette: „nem mindenki szélhámos, aki adományokat gyűjt”, ahhoz pedig, hogy egy vállalkozás életben maradjon, szükséges az anyagi háttér és a profitorientált hozzáállás. Balogh Petya a „témában hisz”, de szerinte az üzleti részhez túl sok pénz kell és még túl kicsi a vállalkozás ahhoz, hogy befektessen. Lakatos István felajánlott 5 totemet megvételre, amit saját belátása szerint kíván elhelyezni cégeinél, Tomán Szabina is kihelyez egy ilyen készüléket és Balogh Levente is, aki a későbbiekben még megfontol egy esetleges befektetést is.

 

Munkaerőpiaci app – vége a „fusinak”, jön a Fusi?

Fekete Norbert és Papp Kristóf eddigi álláskeresési tapasztalataikat rakták össze egy applikációba. A Fusi egy kétoldalú, online piactér, ahol összekötődik az alkalmi munkakínálat az alkalmi munkavállalókkal. Fehérítenék a munkaerőpiacot és közben havidíjas csomagokban részesednének a vállalkozás sikereiből. A Cápák elé 20 millió forintért cserébe 10 százalékos üzletrészért érkeztek, akik, mivel túl kezdetlegesnek ítélték a vállalkozást, sorban kiszálltak. A fiatalok így munkanélküliként, pontosabban befektetés nélküliként távoztak, azonban a Cápák várják vissza őket a későbbiekben.

 

Designer babaruhák – triplabefektetés és szerelem-projekt

Csukovics Brigitta és Fodor-Magyar Dorina barátnők. Feltérképezve a hazai babaruha piacot, rést találtak a designer babaruhák területén. Elkezdtek tervezni, gyártani és forgalmazni, vállalkozásukat pedig szeretnék tovább gyarapítani: új eszközöket, alkalmazottakat szeretnének felvenni, így úsztak be kishalakként a Cápák elé. 5 millió forintért 10 százalékot ajánlottak fel. A termékek lenyűgözték a Cápákat – Moldován András még közösségi média tippet is adott. Balogh Levente nyitotta a befektetési ajánlatok sorát, 2 és fél millió forintért 5 százalékot ajánlott fel, amihez először Tomán Szabina csatlakozott, aki „szerelem-projektnek” nevezte a Tente Baba üzletet, végül pedig Lakatos István is ajánlatot tett, így a barátnők nem egy vagy kettő, hanem rögtön három Cápát akasztottak horogra.

 

Tomán Szabina új szemszögből figyelte a stúdiót – „ez nem a Celeb vagyok, ments ki innen!”

Demeter Attila állataival pillanatok alatt megmozgatta a Cápákat. Tomán Szabinát félelme, Moldován Andrást pedig kíváncsisága vezette. Míg az egyik Cápa retteg a kígyóktól, a másik örömmel foglalkozott a csúszómászóval. Lakatos István – hogy ne melengessen kígyót a keblén – fel is ajánlotta, hogy cseréljenek helyet, így Szabina biztonságos távolságba kerülhetett Andrástól és legfőképp a kígyótól. A bemutatónak azonban itt nem volt vége! Tomán Szabina a következő pillanatban már bátorságáról tett tanúbizonyságot, miután több mint 5 másodpercig tartott egy tarantulát a kezében, amit Balogh Levente is átvett. A TúráZoo vállalkozó fiatal kora óta egzotikus állatokkal foglalkozik és egy olyan dzsungelszerű üzlethelyiséget szeretne kialakítani, ami egyben kiállítóterem is. Itt különböző csomagokban árulna élményeket is az állatokkal. Ehhez 25 millió forintot kért a Cápáktól, akik szerint „ez nem a Celeb vagyok, ments ki innen!” című reality, így nem szálltak be a hüllő- és vadállatbizniszbe. Ugyanakkor a befektetők biztosak benne, hogy lenyűgöző személyiségével a vállalkozó képes lesz az álmát egyedül is megvalósítani.

 

Kivívta magának a Cápákat

Kákonyi Tibor fejlesztette ki víváshoz a világ első, okos, vezeték nélküli találatjelző rendszerét, amiből szép számmal adott el eddig, de a vívás rétegsport. Ismerősével ezért arra jutottak, hogy ez a rendszer felhasználható egy, a lasertaghez hasonló, de közelharcon – jelen esetben víváson – alapuló játékhoz is, ez a Calibur, aminek a fejlesztéséhez 44 millió forintot kért. A Cápák nem tudtak ellenállni, Lakatos István és Balogh Petya azonnal ki is próbálták a játékot a stúdióban, majd ezzel a lendülettel be is szálltak az üzletbe. 22-22 millió forintot ajánlottak fel, de nagyot is haraptak érte: 44 százalékát viszik az üzletnek, viszont az ellenajánlat értelmében – ha a vállalkozó teljesít bizonyos mérföldköveket – lemennek 15-15 százalékos tulajdonrészig.

 

A hatodik adást követően a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj-jelöltje a Calibur, a KIA fenntartható mobilitás különdíj-jelöltje a Tente Baba.

#Cápák között#kígyó#babaruha#adomány#vívás#álláskereső#5. évad#6. rész#összefoglaló

Címlapról ajánljuk