Cápák között

Balogh Petya vitte a prímet, az egyik vállalkozó pedig kétmillió forint ajándékkal távozott – ez történt a Cápák között 3. adásában

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 19:22

A Cápák között harmadik adása sem múlt el befektetési ajánlat nélkül, Balogh Petya egy matematika-oktatással foglalkozó fiatal vállalkozóval fogott kezet, miközben az üzleti showműsor magyarországi történetében először egy másik vállalkozó – két Cápától is – ajándékba kapott egy-egy millió forintot.

Eurót nem adtak a Cápák

Egy apa-fia páros különböző hulladékok feldolgozására alkalmas gyárat szeretett volna létrehozni a fenntarthatóság jegyében, a Cápák azonban – mivel a számításokat kivéve nem látták bizonyítottnak a megvalósíthatóságot – nem adtak ajánlatot az 1 millió eurót kérő Zsolnai Péternek és Istvánnak.

 

Dévényi Sára, aki Amszterdamban hozta létre újszerű – szintén a fenntarthatóságra érzékeny – ruhakereskedését, 370 ezer euróért érkezett. Vállalkozása etikus márkák és etikus dizájnerek ruháinak bérlésén alapszik. Mivel egyelőre nagyon kevés, mindössze 20 aktív tagja van közösségének, a Cápák nem érezték, hogy a piac „validálta” volna a vállalkozást, ezért Sárának sem adtak ajánlatot.

Nagy ember, nagy lélekkel – 2 milliós ajándék a Cápáktól

Sándor László cége és története meghatotta a Cápákat. A személy- és vagyonőrzéssel foglalkozó, marcona külsejű, de aranyszívű vállalkozó tini fiatalok biztonságát szavatolja az éjszakában. Látható vagy láthatatlan személyi őrizetet ad a gyermeknek – és így a szülőnek egyaránt. A Cápák teljes mértékben egyetértettek a vállalkozás szükségszerűségén, elismerték az ötletet, sőt, Tomán Szabina kijelentette a tinifelügyelet vezetőjének:

Rád bíznám a lányaimat.

Befektetési ajánlatot nem, de Lakatos István és Balogh Levente – az üzleti showműsor magyarországi történetében először – ajándékba adott 1-1 millió forintot a vállalkozónak, hogy meg tudja valósítani középtávú terveit. A meghatódott vállalkozó nehezen találta a szavakat a felajánlásokat követően.

Erre nem „számítottak” a Cápák

Balogh Petya vitte a prímet, mégpedig egy digitális matematikatanár személyében. Rapidmatek Zola már ismert digitális vállalkozó, aki matematikai trükkök átadásával szerez többmilliós megtekintéséket a közösségi oldalakon. Küldetése a matematika-oktatás „reformja”, amire minden Cápa ráharapott. Lakatos István ígéretett is tett Zolának, ha végül nem fogadja el valamelyik Cápa ajánlatát, ő nem fogja hagyni, hogy a fiatalember befektetés nélkül sétáljon ki a stúdióból. A vállalkozó osztott-szorzott, végül Balogh Petyát választotta, aki az egyik legaktívabb oktatással kapcsolatos angyalbefektető az országban. A közös nevezőt 20 millió forintért cserébe 20 százalékos üzletrész és mentorálás jelentette.

 

A harmadik adást követően, a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj jelöltje, valamint a Kia fenntartható mobilitás különdíj jelöltje Gódor Zoltán, Rapidmatek.

#Cápák között#összefoglaló#balogh péter#balogh levente#tomán szabina#moldován andrás#lakatos istván#rapidmatek#befektetés#palanta#varázsdoboz#alf tini felügyelet#5. évad#3. rész#rtl

Címlapról ajánljuk