Cápák között

Befektetni nem akartak a Cápák, Balogh Levente a műsor után mégis nyélbe ütött egy üzletet a Cake to go Budapest vállalkozójával

rtl.hurtl.hu

2022. március 9. 9:42

Sabján Adrienn álmában sem gondolta volna, hogy mégsem távozik üres kézzel a Cápák között stúdiójából. Levente a forgatás után váratlan ajánlattal lepte meg a vállalkozót.

A Cake to go Budapest egy különleges cukrászda, hiszen olyan süteményeket is forgalmaznak, amik külsőleg egy az egyben különféle főételeknek néznek ki. „Kábé 10 éve kezdtem el tortákkal foglalkozni, és 4-5 éve készítettem el az első valósághű kajasüteményemet.” – eleveníti fel Adri az emlékeit.  

Rendkívüli alkotásaitól szinte mindenkinek leesik az álla. Előfordult olyan vicces helyzet is, amikor a szakácsok és a felszolgálók annyira meglepődtek az ételtorták láttán, hogy közel két órán át fotózták az alkotást, amit ezért nem is engedtek felvágni. A Cake to go Budapest vállalkozója egyébként a cukrászvizsgájára is egy „borsófőzeléket” készített el, úgy emlékszik ettől a vizsgabiztosok is dobtak egy hátast.  

Adri a sikert egyértelműen a humorban látja:  

„Ez egy nagyon vicces dolog. Ha kapsz egy hagyományos tortát, elfújod róla a gyertyákat, majd felvágod szeletekre. A mi termékeinkben az a trükk, hogy amikor az ünnepelt megkapja a tortát, nem tudja, hogy ez egy édesség valójában. Annyira valósághű, hogy összetévesztik egy normál kajával.”  


A vállalkozónak rendkívül fontos volt, hogy a cukrászdája családias hangulatú legyen. Éppen ezért olyan pultosokat és cukrászokat választott maga mellé, akikre nemcsak szakmailag, emberileg is felnéz. Szerinte a meghitt légkört a vevők is értékelik:  

„Fontos, hogy nagyon jó csapat alakuljon ki, mert ezt a vendégek is észreveszik. Szokták is mondani, hogy van egy nagyon különleges szellemisége a cukrászdának. Szeretnek visszajárni hozzánk az emberek.”


Adri mindent megtesz a sikerért, külön odafigyel rá, hogy aki csak betér hozzájuk, fülig érő mosollyal lépjen ki a cukrászda ajtaján, ezért egyebek között cukormentes és gluténmentes süteményeket is árulnak, ami Adri szerint egy kicsit sem megy az ízek rovására. Ráadásul a koronavírus-járvány alatt, és az áremelkedések ellenére sem engedtek a termékeik minőségéből.


A Cake to go Budapest vállalkozója egyébként már egy saját könyvvel is büszkélkedhet. Hobbicukrászat című műve magánkiadásban jelent meg, amiben az alapreceptek mellett 36 dizájntorta elkészítését mutatja be pontos leírásokkal, fénykép illusztrációkkal és grafikákkal. A könyv nagyjából 2500 példányban kelt el eddig.

A vállalkozó a Cápáktól 60 millió forintot kért, 10 százalékos részesedésért cserébe. „Amikor éles helyzetbe kerülök, akkor mindig megoldásorientált vagyok. Egyáltalán nem izgultam.” – emlékszik vissza Adri a Cápákkal való találkozásra. Mindent beleadott a pitchbe, és a beszédét is alaposan megtervezte:  

„Arra építettük fel az egész picthet, hogy meglepjük a Cápákat. Az előadásra is figyelni kellett, hogy ne áruljam el véletlenül sem, hogy ezek valójában torták.” 


Adri számára abszolút pozitív élmény volt a műsor, hiszen megerősítették abban, hogy kifejezetten jó úton jár, noha végül ajánlat nélkül távozott a stúdióból. Emiatt nem is számított arra, hogy az egyik Cápa a beszélgetés után azonnal utánamegy:    

„A forgatás után Levente váratlanul megkeresett, és felkért, hogy szállítsak be az új kávézójába. Megyegyeztünk, és azóta partnerekké váltunk. Azóta elég jól felpörgött az üzlet, szeretik a sütijeinket. Leventét nagyon emberségesnek, és egy jó üzletembernek tartom.”  


 


Adri rengeteg dicséretet kapott az adás óta, és a sok pozitív kommenttől csak még lelkesebb lett. Folyamatosan új recepteken és ízeken gondolkozik, hiszen fontos számára a megújulás: 

„Ha bemész egy cukrászdába, lehet, hogy 5 év múlva is ugyanazokat a sütiket látod. Nálunk előfordul, hogy van egy ötlet, és másnap már kirakjuk a pultba. Folyamatosan új termékeket tervezünk”  


Az ötletek a vevőktől is egyfolytában érkeznek. A kajatorták mellett különböző alakzatokat is kipróbált már. Valentin-napra például egy valósághű, anatómiai alakú szívtortát sütött egy szerelmespárnak, amit azóta már rezidenseknek és szívsebészeknek is elkészített. Bolondok napja közeledtével pedig számos vásárló keresi meg, akik szeretnék megviccelni barátaikat. Az egyik legemlékezetesebb ilyen alkotása egy malacfejes hentesbárd volt:  

„Olyanok vagyunk, mint a szobrászok: bármit megformázunk.”  
 


Ha üzleti ötleted megvalósításához, vagy vállalkozásod fellendítéséhez befektetőt keresel, jelentkezz a Cápák között 5. évadába ide kattintva!

 

#Cápák között#rtl#RTL Klub#cake to go budapest#sabján adrienn#balogh levente#meglepetés#ajánlat#üzlet

Címlapról ajánljuk