Bulvár

„Mi jól szeretjük egymást” – celebek meséltek különleges barátságaikról

Balogh Veronika FlóraBalogh Veronika Flóra

2024. július 30. 14:37

Július 30-a a barátság világnapja, ebből az alkalomból felkerestünk több híres barátot, akik elmesélték, hogyan találkoztak, miként mélyült el a barátságuk, és mik a meghatározó közös emlékeik. Veszett-e már össze Majka és Pápai Joci, miért hálás a leginkább Rácz-Gyuricza Dóra Puskás-Dallos Boginak, miért kergették meg a biztonsági őrök Istenes Bencét és Fluor Tomit, és miért olyan fontos egymásnak Rácz Jenő és Schóbert Norbert?

Pápai Joci – Majka

A két zenész 2004-ben, kereken húsz évvel ezelőtt találkozott először, amikor Majka Tatára látogatott fellépni. Hamar kiderült, hogy nagyon jó az összhang kettejük között, és egy életre szóló barátság született.

Mivel a két zenész hasonló értékeket képvisel, és mindkettőjük számára fontos a humor és az őszinteség, ezért ritkán fordult elő, hogy komolyabb viták akasztották volna meg a barátságukat. Sőt, Pápai Joci szerint ő az egyetlen ember, akivel Majka még sosem veszett igazán össze: 

Petivel gyakorlatilag együtt toltuk le a fiatalságunkat, nagyon durva bulikon, érzelmi hullámvasúton, szerelmi történeteken vagyunk túl. Mindenben ott voltunk egymásnak.

Pápai Joci szerint a szoros barátsághoz az őszinteség és bizalom mellett szükség van arra is, hogy az ember féltékenység nélkül tudjon a másik eredményeire tekinteni, és inspirálódjon általuk.  

Sok év eltelt azóta, hogy az országot járva hakniztak közös bulikon, közben mindketten megházasodtak és családot alapítottak. Feleségeik és gyerekeik is nagyon jóban vannak egymással, gyakran szerveznek közös programokat és nyaralásokat. „Mi már szinte egy család vagyunk” – mondta Pápai Joci, aki idén az X-Faktorban is együtt szerepel majd barátjával az RTL-en.


Frohner Fecó – Kamarás Norbert

A Nyerő Párosban találkozott először Frohner Fecó és Kamarás Norbi, a hasonló humorérzékük pedig gyorsan feloldotta a hangulatot, és hamar szoros barátság alakult ki a két férfi között. Frohner Fecó szerint „kevés valódi barátság tud ilyen műsorok forgatása alatt szövődni, ezért is különleges a mi barátságunk”.

A jól működő kémia és a pörgős viccek miatt gyakran kerültek a Nyerő Páros után is együtt képernyőre, de a magánéletükben is gyakran találkoznak és szerveznek közös programokat. Kamarás Norbi egyik kedves emléke például, amikor vidéken látogatta meg a sztárfodrász. A rövid kiruccanás alatt találkoztak Norbi egyik ismerősével, akinek a legutolsó találkozása az ollóval nem volt különösebben sikeres.  „Néztem rá, hogy hát veled meg mi történt? Nem baj, itt van a Fecó, ő fodrász, rendbe rakja neked!” – ajánlotta fel barátja szolgálatait Kamarás Norbi. Így esett, hogy Frohner Fecó egy udvaron, konyhai olló segítségével igazította meg a váratlanul érkezett kliens frizuráját.

Norbi nagyon értékeli a sztárfodrászban, hogy bár a humor áthatja a barátságukat, mindent meg tudnak beszélni és mindig számíthatnak egymásra. Mivel mindketten elfoglaltak, ezért nem tudnak túl gyakran beszélni, de ez egyikük számára sem jelent gondot.

Nem tudsz mindennap mindenkivel kapcsolatot tartani, egyszerűen lehetetlen. De akármikor vesszük fel a kontaktot, akkor is ugyanonnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. És ezt imádom benne

– mesélte Kamarás Norbi.  

Megkérdeztük, milyen filmcímmel jellemeznék a barátságukat, amire Frohner Fecó nevetve a Dumb és Dumbert mondta, míg Kamarás Norbi az Üvegtigrist választotta, amiben szerinte Frohner Fecó lenne Lali, ő maga pedig Király Sanyi.


Rácz-Gyuricza Dóra – Puskás-Dallos Bogi 

Rácz-Gyuricza Dóra és Puskás-Dallos Bogi is a Nyerő Páros forgatásán találkozott először. A Puskás-Dallos páros fogadta Rácz Jenőt és párját, és egyből megtalálták a közös hangot, ami Dóra szerint többek között azért volt lehetséges, mert Bogi és párja is nagyon nyitottak, és olyan típusú emberek, akikkel könnyű kijönni.

A forgatás egy elég szélsőséges helyzetbe kényszerítette őket, az összezártság nagyban befolyásolta a két nő barátságának alakulását.

Azért az elég ritka, hogy két ember összetalálkozik, jól érzik magukat és egyből össze is költöznek

– magyarázta Puskás-Dallos Bogi.

A lányok annyira egymásra találtak a forgatás alatt, hogy utána is kapcsolatban maradtak, és jelen voltak egymás életének nagy pillanataiban. Ilyen volt például egymás lánybúcsúja és esküvője, de a másik babavárásában és kismamává válásában is ott voltak egymásnak. Rácz-Gyuricza Dóri kiemelte, hogy mennyire hálás Bogi barátságáért, hiszen nincs nagyon más olyan ismerőse, akivel megbeszélhetné, hogy milyen anyának lenni, miközben minden mozdulatát figyelemmel kísérik.

Bogi szerint a szoros barátságuk többek között annak is köszönhető, hogy nem lógnak egymás nyakán folyamatosan, viszont emiatt mindkét fél részéről empátiára és megértésre van szükség.  „Az ilyen szüneteknél el kell fogadni, hogy nem ellenem irányul a dolog, hanem egyszerűen a saját életében történnek dolgok. Viszont amikor jelentkezik, ugyanolyan szeretettel fordulok felé, mint előtte, és így működhet ez a dolog” – mondta az énekesnő.


Istenes Bence – Fluor Tomi

Még anno a Viva csatornánál találkozott Fluor Tomi és Istenes Bence. A műsorvezető szerint fokozatosan alakult ki barátsága a zenésszel, ugyanis akkoriban szinte minden héten együtt forgattak a különböző zenés műsorokhoz. Egy idő után azonban a forgatásokon kívül, privátban is elkezdtek összejárni.

Mivel mindketten a kora húszas éveikben jártak, így sok közös pont volt az életükben, megegyezett az érdeklődési körük, a humoruk, még a bioritmusuk is hasonló volt, ezért folyamatosan egy hullámhosszon voltak, ami nagyban hozzájárult a barátságuk elmélyítéséhez.

Az évek alatt rengeteg vad emléket gyűjtöttek össze, sokat utaztak közösen, Amszterdamot többször is megjárták, de Istenes Bence számára az volt az egyik legemlékezetesebb alkalom, amikor egy plázában a Gangnam Style-hoz vettek fel videót.

Természetesen nem volt forgatási engedélyünk, így végül futva menekültünk a biztonságiak elől

– idézte fel a régi emléket.

Azóta nagyon megváltozott az életük.  „Már más a bioritmusunk. Tomi az éjszakában él, koncertezik, én viszont apuka lettem, így pont fordítva vagyunk ébren, ami megnehezíti a közös programozást.”

Barátságuk azonban így is töretlen, és a mai napig szerveznek közös programokat, amikor csak lehetőségük van rá. Amikor filmet kellett választani, a műsorvezető egy pillanatra sem hezitált, és bedobta a Másnaposok címét, szerinte ez mindent elárul a barátságukról.


Eke Angéla – Borbély Alexandra

A két színésznő 17 évvel ezelőtt találkozott először, amikor a Nemzeti Színház stúdiósai, azaz osztálytársak lettek. Napközben mesterség órákon ültek, este az előadásokban játszottak, vagy ha épp nem játszottak, sokszor megnézték egymás előadásait. Ez idő tájt alatt alakult ki közöttük egy bajtársias barátság.

Borbély Alexandra mindig ámulattal tekintett Eke Angélára, alig várta, hogy barátnője reggelente megérkezzen, és ahogy teltek az évek, ez a fajta rajongás átváltozott inspirációvá, ami Borbély Alexandra szerint elengedhetetlen egy szoros felnőtt barátság kialakulásához, csak úgy, mint a szeretet és a belefektetett idő és energia.

Mi jól szeretjük egymást

– fogalmazott Borbély Alexandra.   

Barátságuk olyan válságos pillanatokban is kitartott, mint amikor Eke Angéla kutyája rosszul lett. „Egyedül nem tudtam volna bemenni vele az orvoshoz, a párom forgatáson volt, így Szandrát hívtam, hogy azonnal vigyen az állatorvoshoz, haza viszont már csak ketten jöttünk.” 

Azonban ennél boldogabb pillanatokban is számíthattak egymásra: pár évvel később, 2022-ben Eke Angéla vitte be barátnőjét a kórházba, mivel Nagy Ervin épp külföldi forgatáson vett részt, amikor Elza és Franciska megszületett.

Amikor arra kértük a két színésznőt, hogy válasszanak egy barátságukat jellemző címet, Eke Angéla a Jóbarátokat mondta, Borbély Alexandra viszont más irányba indult el: „Legyen a Csinibaba. Régen állandóan abból énekeltem az Angéla, hát utolért az a híres szerelmet Angélának. Most már talán inkább úgy mondanám, Angéla, hát utolért az a híres barátság.”


Rácz Jenő – Schóbert Norbert

A Michelin-csillagos séf és a fitneszedző üzletember a Konyhafőnök VIP forgatása alatt találkoztak először. Akkoriban Rubint Réka versenyzett a Konyhafőnök címért, és amikor a döntő előtt kiesett, vendégül hívta a séfeket egy vacsorára. Csak Rácz Jenő elmenni, ekkor találkoztak először Schóbert Norbival, akivel egyből megtalálták a közös hangot, és kialakult valami különleges. 

Jenő olyan nekem, mint a fiam. Látom benne a régi önmagam is.

Amikor tehetik, együtt járnak vacsorázni, gyakran teniszeznek, de Schóbert Norbi még az edzésben is besegített Rácz Jenőnek. Az első találkozó óta nagyon sokat utaztak együtt, még az Északi-sarkkörhöz is eljutottak, de Norbinak egy sokkal testhezállóbb emlék a kedvence: „A sztárboxos szurkolást sose fogom elfelejteni. Nagyon büszke voltam a Jenőre, amikor legyőzte az Istenes Bencét.”  

Amikor arról kérdeztük őket, hogy mi kell egy felnőttkori szoros barátság kialakulásához, mindketten kiemelték a szeretet és elfogadás fontosságát. Jenő szerint 

Schóbert Norbinak lenni nem egyszerű a mai világban, viszont Norbi nagyon tapasztalt, sok mindent megélt már, ezért jó tanár és tükör számomra, hogy milyen ember szeretnék lenni.  

Norbi akkor is megtapasztalhatta Jenő ragaszkodását, amikor kórházba szállították a semmiből lecsapó stroke miatt. „A családom után Jenő volt az első, aki meglátogatott. Otthagyta a forgatást, és jött hozzám, amint meghallotta a hírt. Ilyen barátot ritkán talál az ember.”

Amikor arról kérdeztük őket, milyen filmcímet választanának, ami igazán jól leírja a barátságukat, Rácz Jenő a Jó zsaru, rossz zsarut választotta, Schóbert Norbi pedig nevetve mondta: 

Vuk. Jenő lenne a kis Vuk, én meg az öreg Karak.

#Bulvár#barátság#istenes bence#világnap#rácz jenő#celeb#híresség#majka#pápai joci#frohner fecó#kamarás norbert#Rácz-Gyuricza Dóra#puskás-dallos bogi#fluor tomi#eke angéla#borbély alexandra#schóbert norbi#interjú#ma

Címlapról ajánljuk