Bulvár

Kórházi fertőzést kapott, pár nap alatt meghalt a magyar sztárügyvéd

rtl.hurtl.hu

2024. július 26. 7:37

Hónapok óta beteg volt Hegedűs László sztárügyvéd, aki azután halt meg, hogy a kórházban elkapott egy fertőzést. 

Tüdőgyulladást és gennyes gyulladást kapott Hegedűs László sztárügyvéd, miután a kórházban megfertőzte egy vírus, és pár nappal később elhunyt – írta a Blikk. A 74 éves jogász barátai a lapnak elmondták, hogy az ügyvéd már több hónapja küzdött egy betegséggel.

Árpa Attila a lapnak elmondta: „Tudtam, hogy beteg, gyakorta telefonáltunk, mindig arról beszélt, hogy jobban van, utoljára is megemlítette, alig várja, hogy megigyunk együtt egy kávét.” Horváth Charlie pedig felidézte: „pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy komolyra fordultak a dolgok, sírva mesélte, hogy milyen nagy baj van”. Hozzáttette: „a múlt héten már csak a kislányával tudtam telefonon beszélni.”

Hegedűs László egy hete Facebook-oldalán azt írta, hogy „pár napos kórházi időtöltésben biztos kézzel gyógyítják azon betegségeket az orvosok, amellyel előtte nem is találkoztál. Pl. március 5. előtt még tudtam beszélni, járni, de most már nem, mert tüdőgyulladást kaptam az ott kapott vírustól, tovább egy gennyes gyulladást is, viszont ebből ki is lehet gyógyulni. Ja, hogy az alapfunkciók viszont nem működnek, az más kérdés!”

A Blikk az érintett kórházat megkérdezte a fertőzésről, és arról, hogy az összefüggésbe hozható-e súlyos betegségének rosszabbodásával, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

Jelentősen nőtt a kórházi fertőzések száma Magyarországon

2022-ben majdnem kétszer annyi kórházi fertőzéses esetet jelentettek az intézmények, mint öt évvel korábban – derítette ki a Direkt36 idén februárban. Kiderült az is, hogy öt kórházban 2017 óta folyamatosan nagyon magas a fertőzések aránya.


A Reggeliben korábban Miklósi Gábor újságíró (j.) és Asbóth Márton, a TASZ jogásza (b.) beszélt a kórházi fertőzésekről. Az alábbi videóból kiderül, hogy mely kórházakban a legrosszabb a helyzet, és a hivatalos adatok szerint milyen lehetőségei vannak egy hozzátartozónak, ha rokona kórházi fertőzés következtében hunyt el, illetve szenvedett egészségkárosodást. Vajon van-e remény arra, hogy változzon a helyzet a kórházi fertőzések ügyében? Erre is válaszoltak interjúalanyaink.


Nyitókép: Illusztráció. Új elektromos kórházi ágyak az átadásuk alkalmából tartott sajtótájékoztatón az ajkai Magyar Imre Kórház udvarán 2023. június 16-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

#Bulvár#Hegedűs László#ügyvéd#kórházi fertőzés#elhunyt

Címlapról ajánljuk