Bulvár

Kiderült, miért romlott meg Harry herceg viszonya a királyi családdal

rtl.hurtl.hu

2024. július 25. 17:08

Harry herceg nehezményezte, hogy egyedül kell harcolnia a bulvárlapok kiadói ellen, a család nem vett részt benne.

Komoly szerepe volt a bulvársajtó ellen indított pereknek abban, hogy megromlott Harry herceg viszonya a családjával – ez derült ki abból a dokumentumfilmből, ami ezekről a perekről szól. A New York Post cikke szerint III. Károly kisebbik fia azt szerette volna, ha nem egyedül kell nekimennie a bíróságon a kiadóknak. „Én világossá tettem, hogy meg kell ezt lépni és jó lenne, ha ezt családként tennénk” – mondta.

Végül nem ez történt. Míg Harry perelt, addig a bátyja, Vilmos herceg csendben megegyezett az egyik bulvárlap kiadójával és komoly összeget tett zsebre.

Az egyórás dokumentumfilmben helyet kapott a 2011-es telefonhackelési botrány, valamint azok a perek, amelyeket Harry az elmúlt években indított a kiadók ellen.

Amikor arról kérdezték, hogy a családja miért nem szólalt meg az ügyben, azt mondta:

Azt hiszem, minden, ami történt, megmutatta az embereknek, hogy mi az igazság. Számomra a küldetés folytatódik. De részben ez okozta a szakadást.


A herceg több pert is nyert a közelmúltban. Többek között a Daily Mirror kiadója (Mirror Group Newspapers, MGN) ellen terjesztett be kártérítési keresetet azért, mert a cég munkatársai a korábbi években rendszeresen feltörték telefonját, lehallgatták bizalmas beszélgetéseit, és az így gyűjtött információk alapján közöltek róla cikkeket.

A bíróság a december közepén meghozott előzetes végzésében megállapította, hogy legalább tizenöt cikket a Mirror-lapok kétséget kizáró módon telefonlehallgatással, vagyis törvénysértő módon szerzett információk alapján közöltek.

Mindezek alapján a felsőbírósági tanács arra kötelezte a lapcsoport kiadóját, hogy fizessen 140 600 font (64 millió forint) kártérítést Harry hercegnek.

Nyitókép: Reuters/Toby Melville

#Bulvár#harry herceg#királyi család#iii. károly király#bulvárlapok#dokumentumfilm

Címlapról ajánljuk