Bulvár

Hevesi Tamás borított: a magyar zenészek mesterséges intelligenciával írathatják dalaikat

rtl.hurtl.hu

2024. július 2. 15:12

Hevesi Tamás dalszerző-énekes szerint egyes előadóknál feltűnően gyorsan születnek az új dalok. Úgy látja, ez a zenetanulásra is rossz hatással van.

A Hozz egy verset című podcast vendége volt Hevesi Tamás, aki erős kritikát fogalmazott meg a mesterséges intelligencia (AI) használatával kapcsolatban. A story.hu szemléje szerint Hevesi Tamás szerint az, ami most történik ezen a területen, nincs rendben.

Hevesi Tamás úgy látja: az AI becsapás, így azt soha nem fogja dalszerzésre használni. Viszont egyértelműen arra utalt, hogy másoknak nincsenek ilyen skrupulusaik.

Nem akarok neveket mondani, a magyar könnyűzenéből tudnék sorolni nem egyet, nem tízet, akiknek feltűnően gyorsan születnek a dalai, és feltűnően hasonlóak bizonyos hangszínek. De ezt hagyjuk. Ki a lópikula akar majd így hangszereken tanulni, mint ahogy te meg én is tettük? 

– fogalmazott, majd hozzátette: „Nincs már ilyen, hogy tanulni kell. Ezek szerint le lettünk butítva, mindenben az egyszerűség. Egy gombnyomással érjük el a legnagyobb sikereket. Itt tartunk most. Hányszor volt az, hogy mérgesen vágtam az összegyűlt papírt a szemetesbe, hogy már megint milyen hulladékot írtam.” 

Hevesi Tamásnak saját podcastja is van, nemrégiben Pataky Attilával osztotta meg ufóészlelése történetét.

A Reggeliben pedig arról beszélt, hogy párjával egy olyan szigeten jártak, ahol nincs autó, nincs út, lovaskocsival közlekedtek:


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Bulvár#hevesi tamás#mesterséges intelligencia#zeneszerző

Címlapról ajánljuk