Bulvár

Geszti Péter a repülős botrányról: Olyan agresszivitás szabadult el, olyan rasszista beszólások, amik vállalhatatlanok voltak

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 18:48

Geszti Péter szerint egy másik 50 fős csapat is lekéste a meccset, ők vonattal akartak eljutni Stuttgartba.

Vasárnap nem indult el időben a Eurowings Stuttgartba tartó járata Budapestről. A gép az eredetileg tervezett, 16:15-ös indulás helyett este nyolckor még mindig a kifutón állt, így sok magyar drukker lekéste a sorsdöntő skót-magyar csoportmérkőzést. Köztük volt Geszti Péter is, aki hétfőn egy hosszú Facebook-posztban írta le a történteket. Mint fogalmazott, „egy rémálommal felérő valóságshow indult, mintha valaki azt akarta volna tesztelni rejtett kamerákkal, hogy miként reagálnak az emberek stresszes helyzetben”.

A 24.hu cikke szerint Geszti Pétert kedden a Balázsék című rádióműsorban kérdezgették az ügyről. A zenész hozzátette: „A légitársaság is elcseszett mindent… nem csak azt szúrták el, hogy 3 órát késett a gép, de a budapesti becsekkolást is elszúrták. Fölkerült 6 olyan csomag, amiknek máshol kellett volna lenni. Megőrültek az emberek, abszolút megértem őket. 

150 ember volt, aki szurkolóként ült fel a gépre, 200 ezer forintos jegyekkel. Van, aki csomót dolgozik ezért a pénzért.

Azt mondta, nem akart felszólalni a kialakult helyzetben, hogy nyugtassa az utastársakat, az nem rá vallana:

Én nyilvános terekben nem szeretek szerepelni, kivéve a koncertjeimet. Nem szeretek fontoskodni. A szurkolók nagy része normálisan viselkedett, de volt 2-3 srác, akik mögöttem ültek, akik durván be voltak piálva. Olyan agresszivitás szabadult el, olyan rasszista beszólások, amik vállalhatatlanok voltak.

Geszti Péter utazási irodán keresztül szerveztette az útját, de eredetileg vonattal akart utazni, mert az kevésbé környezetszennyező, és amúgy is szeret vonatozni. Megtudta az utazási irodától, hogy a vonaton utazók is pórul jártak: „Egy másik csapat, aki vonattal ment, a vonaton ülő magyarok is elkéstek, 50 ember. Lekésték a csatlakozást, nem az önhibájukból. Sajnos ilyen a rohadt utazás Európában, főleg nyáron. Naiv voltam, belefutottam ebbe.”
 

Ajánló: Pokoli órák a repülőtéren – így kaphat akár 600 eurós kártérítést, ha késik a gépe

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Bulvár#foci-eb#geszti péter#fapados járat

Címlapról ajánljuk