Bulvár

Egy bennfentes szerint Vilmos az akadálya, hogy Harry herceg kibéküljön III. Károly királlyal

rtl.hurtl.hu

2024. május 16. 15:16

Az újságíró szerint Károly bármennyire szeretné, Vilmos miatt nem hívhatja meg Harryt és gyermekeit Balmoralba.

Vilmos herceg az, aki nem akarja, hogy az öccse, Harry herceg és apja, III. Károly király kibéküljenek – ezt állítja Kamilla királyné régi barátja, Petronella Wyatt újságíró egy kedden megjelent cikkében.

A New York Post összefoglalója szerint Wyatt bennfentes forrásokra hivatkozva azt írta, hogy „van egy közkeletű félreértés Vilmosról és Harryről, valójában gyakran Vilmos a nehéz eset, és ő akadályozza meg, hogy az apja kibéküljön Harryvel.

Vilmos és felesége, Kate Middleton egyik barátja a Daily Beastnek azt mondta, van igazság Wyatt állításaiban, bár Vilmosnak esze ágában sincs megmondani az apjának, hogy mit tehet, vagy mit nem a másik gyermekével kapcsolatban. Az azonban igaz, hogy Károly a monarchia egységét tartja szem előtt, és tekintve, hogy Vilmos mennyire ellenségesen viszonyul Harryhez, a király bármennyire is szeretné, aligha hívhatná meg Harryt és gyermekeit, hogy töltsék Balmoralban a nyári vakációt.

Wyatt a cikkében azt állítja, hogy Vilmos és Károly „embertelen módon” bánt Harryvel, mielőtt Sussex hercege hátat fordított a királyi udvarnak. Az újságíró mégis azt gondolja, hogy Harrynek a dráma ellenére vissza kellene térnie családjához, mert a megosztottság gyengeséget eredményez.

Amikor Harry az Egyesült Királyságba utazott, a király barátai szerint Károly felajánlotta neki, hogy szálljon meg egy királyi rezidencián, de Harry elutasította a felajánlást. Ugyanakkor Harryhez közeli források szerint a herceg jóval a látogatás előtt kérte, hogy találkozhasson apjával, de Károly nem akarta látni a fiát.

Károly barátai szerint ez azonban nem igaz. „Az igaz, hogy a király érthető módon tart attól, hogy találkozzon Harryvel a látogatásokat övező nyilvános cirkusz miatt, de természetesen beleegyezett, hogy a betegsége legkiszolgáltatottabb pillanatában, rövid időn belül találkozzon a fiával”, mondta az uralkodó egy barátja.

A királyi pár egy barátja szerint még jobban elmélyült a szakadék apa és fia között, amikor Harry állítólag arra kényszerítette Károlyt, hogy válasszon közte és Kamilla között. A bennfentes szerint Harry nyilvánvalóvá tette, hogy megveti a királynét, akit Tartalék című könyvében veszélyesnek és gonosznak minősített.

Harry Vilmost is megvádolta azzal, hogy egy Meghan Markle miatti veszekedésben bántalmazta őt, ami végképp tönkretette a kapcsolatukat.

Nyitókép: Kin Cheung/Pool via REUTERS

#Bulvár#egyesült királyság#iii. károly#harry herceg#vilmos herceg#brit királyi család

Címlapról ajánljuk