Bulvár

„Nagyon sok fájdalom, sértettség volt benne” – Albert Györgyi halála előtt külföldre szeretett volna költözni

rtl.hurtl.hu

2024. május 9. 6:44

Albert Györgyi ma lenne 60 éves. Joshi Bharat idézte fel, mi derült ki a legendás riporter utolsó interjújából.

Albert Györgyi május 9-én lett volna 60 éves. A Blikk cikke szerint külföldre készült menekülni, remélve, hogy ott, távol a problémáitól, új életet kezdhet. A riporterek előtt sokszor nem rejtegette az öngyilkossággal kapcsolatos gondolatait. Bízott benne, hogy ha elhagyja az országot, talán soha nem jut el arra a pontra, ahol újra és újra kétségbeesetten próbál véget vetni az életének.

Nagyon erősen foglalkoztat a gondolat, hogy elmegyek innen, és kipróbálom magam egy olyan országban vagy kultúrában, ahol nem tudják, ki az az Albert Györgyi. Ahol tiszta lappal indulsz

– nyilatkozta Albert Györgyi a 2008-as halála előtti utolsó interjújában, amelyet Joshi Bharatnak adott. A műsorvezető most a bulvárlapnak idézte föle ezt a találkozást.

„Nagyon sok fájdalom, sértettség volt benne a médiával szemben. Úgy érezte, nem becsülték meg, parkolópályára tették, így mindenből kiábrándult. A magánéletében is nagy fájdalmakkal küzdött. Utolsó nagy szerelmével, Galsai Dániellel akkoriban se veled, se nélküled kapcsolatban voltak. Györgyi már nem látta értelmét ennek, de a vőlegénye nagyon szerette őt, és vissza akarta szerezni” – mesélte a lapnak Joshi Bharat. Szerinte Albert Györgyi legfőbb célja az lett, hogy elmeneküljön Magyarországról.

Gyermekként élt Indiában, később pedig számos más országban is hosszabb-rövidebb ideig, és végig azt hangsúlyozta, ott mennyivel jobban érezte magát. 

Úgy gondolta, ha új életet kezd máshol, azzal el tudja felejteni a szakma iránti sérelmeit, le tudja zárni a vőlegényével a kapcsolatát, és a sötét, önmagának ártani akaró gondolatait is el tudja hessegetni, mert többször emlegette azt is” – mondta Joshi Bharat.

Az újságíró 2008-ban egy tévéfelvételről tartott haza, amikor rosszul lett. A mentők sikertelenül próbálták negyvenöt percen át újraéleszteni, a 44 éves tévés személyiség a helyszínen elhunyt, halálát szívinfarktus okozta. A Fókusz 2008-as riportjában megszólalt Albert Györgyi gyászoló párja, Galsai Dániel, valamint közeli ismerősei, akiket sokkoltak a történtek.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető, bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámát: 116-123

Nyitókép: RTL

#Bulvár#albert györgyi#meghalt#Külföld#költözés

Címlapról ajánljuk