Bulvár

Ha Trumpon múlik, Harry herceget ki is utasíthatják Amerikából

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 16:16

A volt elnök nem tudja megbocsátani a hercegnek, hogy „elárulta a királynőt”.

Donald Trump kilátásba helyezte, hogy ha megint megválasztják elnöknek, Harry herceget kiutasíthatják az Egyesült Államokból, amennyiben kiderül, hogy a vízumkéréskor hazudott a droghasználatáról.

A New York Post közölt előzetest abból az interjúból, amit Trump Nigel Farage-nak adott, aki mostanában egy brit jobboldali tévécsatorna műsorvezetője, korábban pedig politikusként a Brexit Pártot vezette.

Farage arról kérdezte Trumpot, hogy a herceg számíthat-e különleges elbánásra, miután Tartalék című könyvében elismerte, hogy kokaint, kannabiszt és varázsgombát fogyasztott, ami okot adhat arra, hogy megtagadják tőle az amerikai vízumot.

Ha hazudott, akkor meg kell tenni a megfelelő lépéseket

– közölte Trump, aki nem fejtette ki, hogy a „megfelelő lépések” jelenthetnek-e kitoloncolást.

A volt elnök nemrég azért bírálta a Biden-kormányzatot, mert az szerinte túl kegyes volt a hercegi párhoz azóta, hogy Harry feleségével, Meghan Markle-lel 2020-ban Kaliforniába költözött.

Én nem védeném őt. Elárulta a királynőt. Ez megbocsáthatatlan. Magára maradna, ha rajtam múlna

– mondta Trump, aki szerint a Biden-kormányzat különleges kiváltságokat biztosít a herceg számára.

A Heritage Foundation nevű konzervatív szervezet már pert indított azt állítva, hogy a 39 éves herceg nem léphetett volna be legálisan az Egyesült Államokba a könyvében leírt drogfogyasztás miatt. Az amerikai belbiztonsági minisztérium ügyvédjei szerint nincs bizonyító ereje annak, ha valami le van írva egy könyvben, és túlozhattak is, hogy ezzel növeljék az eladásokat.

Nyitókép: REUTERS/Alyssa Pointer/File Photo

#Bulvár#donald trump#harry herceg#kiutasítás

Címlapról ajánljuk