Bulvár

Újabb kép készült Katalin hercegnéről a képhamisítási botrány után

rtl.hurtl.hu

2024. március 11. 16:38

A windsori kastély előtt fotózták le Vilmos brit trónörököst és a fotómanipulálási ügybe keveredett Katalin walesi hercegnét.

Lencsevégre kapták Katalin walesi hercegnét férjével, Vilmos brit trónörökössel, amint távoznak a windsori kastélyból nem sokkal azután, hogy súlyos képhamisítási, fotómanipulálási ügybe keveredett a királyi család. 

A Kensington-palota tájékoztatása szerint a fotó akkor készült, amikor éppen a Nemzetközösségi Nap alkalmából tartott éves londoni istentiszteletre vitték Vilmost. Katalin nem vesz részt a szertartáson, állítólag maganjellegű találkozója van, ahogy III. Károly király sem, mivel továbbra is kezelés alatt áll rákbetegsége miatt. A Sky News által bemutatott fotót ide kattintva lehet megtekinteni. 

Mint arról az rtl.hu is beszámolt, három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP egyaránt visszavonta kínálatából Katalin hercegné fotóját. A Kensington-palota március 10-én vasárnap egy csoportképet tett közzé Katalin hercegnéről és három gyermekéről, Lajos hercegről, György hercegről és Sarolta hercegnőről. A Kensington-palota közlése szerint a fotót Vilmos készítette a múlt héten.

A fotó közzététele azután jött, hogy hetek óta különféle pletykák keringenek Katalin hercegnő egészségi állapotáról. Az udvar január 17-én jelentette be, hogy előző nap a 42 éves Katalin hercegnőn tervezett és sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre, amit 10-14 nap kórházi lábadozás követ. A tájékoztatásban nem tértek ki a beavatkozás okára, és csak annyit közöltek, hogy leghamarabb húsvét után térhet vissza a közéletbe Katalin.

Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik. A Kensington-palota azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet azt hangsúlyozta, hogy nem daganatos megbetegedésről van szó, és a hercegnő jól van. Katalin walesi hercegné később elnézést kért a családi fotója körüli félreértések miatt. Twitteren közzétett bejegyzésében magára vállalta a képszerkesztési hibák elkövetését és azt írta: 

mint sok amatőr fotós, én is kísérletezem időnként a szerkesztéssel. Szeretnék elnézést kérni a tegnap megosztott fotónk által okozott zavarért.

Nyitókép: Chris Jackson / Pool via REUTERS / File Photo

#Bulvár#katalin hercegné#vilmos herceg#képszerkesztés#fotó#brit királyi család#windsor-kastély

Címlapról ajánljuk