Bulvár

Vilmos herceg nem ment el a keresztapja, Konstantin király emlékére tartott szertartásra

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 13:17

Személyes okokra hivatkozva mondta le a részvételt a windsori kastélyban tartott megemlékezésen.

Vilmos herceg személyes okokra hivatkozva nem vett részt a keresztapja, Konstantin néhai görög király tiszteletére tartott szertartáson – írja a People.

Katalin walesi hercegné (Kate Middleton), Vilmos felesége továbbra is lábadozik januári hasi műtétje után, így Vilmos herceg egyedül vett volna részt a szertartáson. Vilmos távolmaradásának a People udvari forrásai szerint nincs köze apja, III. Károly egészségi állapotához – a királynál nemrég rákot diagnosztizáltak. Emellett úgy tudni, hogy Katalin hercegné jól van, és húsvét után visszatér hivatalos teendőihez.

Görögország utolsó királya, Konstantin tavaly januárban halt meg 82 éves korában. A windsori kastélyban kedden tartott megemlékezésen részt vett özvegye, Anna-Mária királynő és gyermekük, Pál koronaherceg. Vilmos, aki felolvasott volna a szertartáson, az esemény előtt tájékoztatta a néhai király családját, hogy nem lesz jelen.

A rákkezelés alatt álló III. Károly királyt Kamilla királyné helyettesítette. Jelen volt András herceg és volt felesége, Sarah Ferguson yorki hercegné, gyermekük, Beatrix hercegnő, valamint Károly húga, Anna hercegnő is.

Vilmos herceg nem ment el a keresztapja, Konstantin király emlékére tartott szertartásra
Konstantin 2016-ban. Fotó: Panayiotis Tzamaros/NurPhoto via Getty Images

A brit és görög királyi családok között szoros kapcsolat van, Konstantin közeli barátja volt III. Károlynak és a néhai Erzsébet királynőnek is. Erzsébet férje, Fülöp herceg Krétán született, és Konstantin apjának, Pálnak volt az unokatestvére. Vilmos herceg pedig maga is keresztapja Konstantin egyik unokájának, Pál koronaherceg gyermekének.

A People megjegyzi, hogy Konstantin olimpiai aranyérmet nyert vitorlázásban, mielőtt 1964-ben, 23 éves korában trónra került. A görög monarchiát 1973-ban törölték el, Konstantin ezután brit száműzetésben élt. Csak 2013-ban élhetett ismét hazájában.

Vilmos herceg Konstantin temetésén sem vett részt, és Károly is távol maradt az Athénban rendezett szertartástól, de a brit királyi család magas rangú tagjaitól megszokott, hogy hozzátartozóikat vagy közeli barátaikat küldik maguk helyett temetésekre. Erzsébet királyné maga is csak ritkán vett részt temetéseken.

Mint korábban írtuk, Kamilla királynénál kiverte a biztosítékot, hogy Vilmos testvére, Harry herceg meglátogatta apját, akinél rákot diagnosztizáltak.

Nyitókép: Kin Cheung - WPA Pool/Getty Images

#Bulvár#vilmos herceg#konstantin király#brit királyi család#megemlékezés

Címlapról ajánljuk