Bulvár

Vlagyimir Putyin nem ünnepli a Valentin-napot

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 20:01

De azért kapott szerelmes üzenetet.

Nem.

– ezt válaszolta a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov szerdán, amikor arról kérdezték, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnök úr ünnepli-e a szerelmesek napját.

A Politico szerint ez rossz hír azoknak, akik abban reménykedtek, hogy Valentin-napi képeslapot kapnak az orosz elnöktől.

Egy állami közvéleménykutató kérdésére azonban már tavaly is csak az oroszok 26 százaléka válaszolta azt, hogy megtartja a Valentin-napot, pedig a kétezres években még a felük ünnepelte.

Maga Putyin tíz évvel ezelőtt, harminc évnyi házasság után vált el Ljudmila Alekszandrovna Ocseretnajától, de bizonyára nem feledkezett meg róla teljesen, ugyanis az asszonynál és az ő mostani – 21 évvel fiatalabb – férjénél tekintélyes ingatlanvagyonra bukkantak az Európai Unióban.

Amikor 2014-ben arról kérdezték Putyint, hogy tervez-e újraházasodni, így viccelődött:

Előbb ki kell házasítanom a volt feleségemet, Ljudmilát, aztán magammal is törődök.

Régóta pletykálják azonban, hogy az orosz elnök nincs egyedül, szeretője Alina Kabajeva volt olimpikon tornász, akivel több gyerekük is van. Az ukrajnai háború kitörése után Kabajevát is szankciókkal sújtották.

Ünneplés ide vagy oda, Vlagyimir Vlagyimirovics nem maradt szerelmes üzenet nélkül február 14-én. Tatárföldön ugyanis kilenc fehér BMW vonult fel, a tetejükre ragasztott betűkből pedig ez volt kiolvasható:

Szeretünk, Putyin!


Nyitókép: Contributor/Getty Images

#Bulvár#vlagyimir putyin#oroszország#valentin-nap#szerelem

Címlapról ajánljuk