Bulvár

Az állami meteorológia beszólt a bulvárlapnak, akik szerint a rossz idő meg fogja öklözni a briteket

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 17:22

Ráadásul duplán. Valószínűleg a lap munkatársai nem tudták, hogy mi is az „öklözés” szexuális jelentése.

A jeges-havas időjárás „duplán öklözi majd meg az Egyesült Királyságot”, adta hírül Twitteren a Metro című bulvárlap az állami meteorológia, a Met Office közlése alapján. Ezt a fogalmazásmódot már a lap munkatársai költötték az előrejelzéshez. Nem tudni, hogy tisztában voltak-e az „öklözés” kifejezés szexuális jelentésével. (Aki nem lenne tisztában az „öklözés” jelentésével, viszont kíváncsi, csak saját felelősségére keressen rá.)

Az eset az állami meteorológiai ügynökségnek is feltűnt, a tweetre azzal az üzenettel válaszoltak: „Mondanunk sem kell, ez nem egy olyan kifejezés, amit mi használnánk az időjárás leírására”, tudósított a Daily Star.

Annyiban viszont nem lőtt mellé a lap, hogy az időjárás az elmúlt napokban különösen szeszélyes és veszélyes volt az országban. 

Korábban a nemrég megszüntetett Országos Meteorológiai Szolgálat a magyar sajtóval is tudatni akarta, hogy nem szeretik, ha az időjárásról szóló cikkeknek clickbaites címeket adnak. 2022 májusában azt közölték: Döglött Béka díjat adnának az időjárásról szóló, szenzációhajhász, ezért kárt okozó cikkcímekért.

Nyitókép: Twitter

#Bulvár#Időjárás#ököl#brit#sajtó#meteorológia#előrejelzés

Címlapról ajánljuk