Bulvár

Megvan, mikor hagyhatja el a börtönt Galambos Lajos, aki még mindig a gyengélkedőn van

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 5:34

Akár 15 kilót is fogyhatott, csak folyékony táplálékot vesz magához.

Fél év sincs már hátra, és Galambos Lajos elhagyhatja a börtönt, de még hosszú hónapokat kell reintegrációban, a saját házába zárva töltenie, írja a Blikk az áram-, víz- és gázlopás börtönbüntetését töltő zenészről.

A lap emlékeztet rá: a már korábban előzetesben töltött hónapok, a jó magaviseletért járó esetleges kedvezmény, valamint a remélt reintegrációs engedély miatt Lagzi Lajcsinak a 42 hónapból végül 14-et kell bent töltenie a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Mint írják, tavaly áprilisi bevonulása óta Lajcsi a gyengélkedőn tartózkodik, és változatlanul szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud fogyasztani.

Szerintem nagyjából tizenöt kilóval lehet kevesebb, mint amikor bejött

– mondta el a lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás.

„A gyengélkedőt azóta el sem hagyta, amióta be kellett vonulnia. Nem mehet a többi rab közé, csak akkor találkozhat másik elítélttel, ha azt is a gyengélkedőre küldték valamiért. Nem mehet ki sétálni sem az udvarra, de még a kantinba sem vásárolni. Ha valamit szeretne, a személyzettel kell elhozatnia. Amúgy ugyanúgy vonatkoznak rá a bv-szabályok, mint bárki másra: akkor kel és fekszik, amikor a többi rab” – mesélte az illető.

Galambosnak egy-két hónapon belül be kell majd adnia a reintegrációs kérelmet a bv-nek, hogy a büntetése utolsó 10 hónapját a rácsokon kívül tölthesse, írják.

„Ez nem azonos a feltételes szabadlábra helyezéssel. Az esetleges reintegráció alatt nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján az ügyfelemnek, és nem hagyhatja el az otthonát sem, csak kivételes esetekben” – mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt. 

Nyitókép: RTL

#Bulvár#galambos lajos#börtön#fogyás#gyenglékedő#lajcsi#lagzi lajcsi

Címlapról ajánljuk