Bulvár

Váltás: Herczeg Zoltán kivonult a divatszakmából és bevonult a lakásfelújítás-piacra

rtl.hurtl.hu

2024. január 5. 5:22

A tartalékai nagy részét elveszítette.

Herczeg Zoltán döntött: végleg búcsút vesz a divatvilágtól és a lakásfelújításait folytatja, illetve a fenntarthatóságban keresi a jövőt, írja a Blikk.

„A divattervezés rendkívül sziszifuszi munka, a feladatok nagy részét – sajnos – nem a kreatív tevékenység, sokkal inkább a logisztika és a marketing, illetve az értékesítés teszi ki, emellett összességében a környezetre is rendkívül káros. Ráadásul anyagilag sem túl kifizetődő, a haszon elég egy viszonylag tisztes megélhetéshez, de arra már nem nyújt lehetőséget, hogy a nyugdíjas éveimre tartalékot tudjak felhalmozni” – mondta el a lapnak Herczeg.

Mint arról beszámoltunk, a divattervező hat teljes hónapot, pontosan 180 napot töltött letartóztatásban, miután kábítószerkereskedelem gyanúja miatt elfogták.

A lakásfelújításokkal és a fenntarthatóság, klímavédelem népszerűsítésével foglalkozom a jövőben, ami akár sokkal jövedelmezőbb lehet, emellett pedig épp annyira ki tudom benne élni a kreativitásomat, mint a divattervezésben, sőt, még jobban is, nem beszélve annak társadalmi, környezeti hasznosságáról

– mesélte a friss váltásról a Blikknek. Hozzátette, hogy a bírósági ügye kezdete óta a tartalékai tetemes hányadát elveszítette.

„Még nem találtam meg a megfelelő lakást, de január végére ezt mindenképp szeretném befutni, kb. 20-25 millió forint értékű ingatlant keresek, és minél lepukkantabb, annál jobb, mert szeretem a kihívásokat. Ha minden a terveim szerint alakul, nyárra már a felújításokkal is végzek, és elkezdhetek foglalkozni az értékesítésével. Közben kitalálom, hogyan lehetne a környezetvédelemből, a fenntarthatóságból megélni: vannak jó ötleteim, s elkezdek keményen dolgozni a megvalósításukon” – jelentette ki a divattervező.

Herczeg tavaly májusban, szabadulása után, de még házi őrizetben adott interjút a Fókusznak.


Nyitókép: RTL

#Bulvár#herczeg zoltán#lakásfelújítás#divattervezés#börtön#nyugdíj

Címlapról ajánljuk