Bulvár

Ezekért a süteményekért esik folyton a tilosban parkolás bűnébe Kern András

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 20. 17:23

Utánajártunk, hogy milyen sütemény az, amiért megéri Kern Andrásnak rendszeresen tilosban parkolni a Margit híd budai hídfőjénél. A budai pékség egyik eladója egyéb részleteket is megosztott a Kossuth-díjas színész hírhedtté vált vásárlásairól.

Nincs forróbb közéleti-társadalmi téma most a Margit híd budai hídfője környékén, mint az, hogy bizonyos időközönként bekanyarodik a Margit körút felől egy kék Toyota GT86-os sportkocsi, felparkol a Frankel Leó út torkollatánál lévő pékség elé a járdára, és kiszáll belőle Kern András, hogy vegyen pár péksüteményt.

A színész parkolási mutatványai miatt számtalan újságcikk született az utóbbi időben, a kerület polgármestere pedig Facebookon fejezte ki rosszallását a 75 éves művész rossz szokása miatt.

Némileg abban is bízva, hátha mi magunk is összefutunk a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával, tébláboltunk kicsit péntek délelőtt a Lipóti pékség környékén. A szóban forgó járdaszakasz elég forgalmas, a 4-6-os villamosok pont előtte állnak meg, a túloldalt a 17, 19, 41-es villamosok megállóiból is rengeteg utas áramlik ebbe az irányba, a Pest felé tartó autósforgalom meg a szokásos módon intenzív. Kicsit nehéz is elképzelni, hogyan manőverezi fel autóját a járdára Kern András ebben a közlekedési környezetben.

Ezekért a süteményekért esik folyton a tilosban parkolás bűnébe Kern András
Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu

Az, hogy autóval fel lehet állni a járdára részben annak is köszönhető, hogy nincs olyan forgalomtechnikai eszköz, ami ezt megakadályozná. Ha a villamosmegállókat a járdával összekötő zebra végénél lenne 2-3 „Demszky-karó”, vagy 1-2 virágláda, akkor azzal nagyban meg lehetne nehezíteni a renitens autósok dolgát. Ez utóbbi Őrsi Gergely polgármester ígérete szerint a közeljövőben várhatóan meg is valósul, aki még szeptember elején, Kern első lebukásakor azt írta: „szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását!”

A Vígszínház színésze egyelőre nem csapott le a lehetőségre, csütörtökön azonban a korábbi nagy felháborodás dacára megint a járdára parkolt.

Kern korábban az RTL Híradónak így nyilatkozott az ügyről:


A környéken egyébként van rendes parkoló, némileg beljebb, a Frankel Leó úton. Ez azt jelenti, hogy ha kicsivel több ideje lenne Kern Andrásnak, akkor szépen szabályosan le tudná tenni az autóját, és 1-2 perc sétával meg tudná közelíteni a pékséget.

Ezekért a süteményekért esik folyton a tahó parkolás bűnébe Kern András
Kern András kedvenc péksége – Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu


A parkolási ellenőr, akibe belefutottunk, csak mosolygott kérdéseinken, és végül nem is vállalta, hogy beszél a felügyelete alá tartozó terület parkolási kultúrájáról. Annyit mondott, hogy hallott a Kern András körüli felhajtásról, de ő maga még nem találkozott a művész úrral.

A sarki egyemeletes vörös épületben egykor zálogház és régiségbolt üzemelt, de már jó ideje a Lipóti pékséglánc egyik egysége működik a földszintjén. 

A pékség vezetője csak párszor látta a vevőként betérő Kern Andrást, és különösebben nem is foglalkozik a parkolási szokásaival, de tisztában van vele, hogy a színész viselkedése miatt most elég nagy a felháborodás. Rajta kívül egyébként akad még egy-két autós, aki fel szokott parkolni a járdára, de talán Kern az, akinek ez gyakorta megfigyelhető, bevált szokása.

Nemrég egyébként egy civil ruhás rendőr is járt náluk, aki a színész felől érdeklődött. Hogy mennyire volt ez komoly nyomozati cselekmény, az nem derült ki.

Ottjártunkkor elég nagy volt a jövés-menés a pékségben, mint megtudtuk, épp egy forgalmasabb időszakban érkeztünk. A pékség egyik pultosa azért vállalta, hogy kicsit kiáll a melóból és készséggel válaszolt kérdéseinkre. Ramóna körülbelül egy éve dolgozik ebben a pékségben, ez idő alatt körülbelül 10-11-szer szolgálta ki a színművészt.

Nagyjából havonta egyszer szokott jönni, délutánonként. Megáll, felparkol a járdára és jön be a pékségbe

– mondta kérdésünkre.

Ezekért a süteményekért esik folyton a tahó parkolás bűnébe Kern András
Ramóna rendszeresen találkozik eladóként a színésszel – Fotó: Nagy Attila károly / rtl.hu

Na, de ami mindnyájunk oldalát fúrja: mit szokott vásárolni a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész? Mi az, amiért megéri rendszeresen kockáztatni egy kiadós közterületis büntetést és a tahó parkolást övező népharagot?

Általában mindig ugyanazt veszi, a kedvence a túrós-barackos álom, ami egy piskótakocka, túróval és sárgabarackkal a tetején, illetve ugyanebből a tönkölyös-diós-szilvás, amiben szilvalekvár van és dióval van megszórva a teteje.

– árulta el Ramóna, aki szerint Kern András nagyon aranyos vásárló:

Nem nagyon szokott csevegni, csak bejön, kéri a szokásos kis dolgait, és megy a dolgára. És szinte mindig ad jattot. A sütiken kívül mást nem szokott vásárolni, se üdítőt, se kávét, és nem is fogyaszt helyben, elviszi, amit kér.

Búcsúzóul vettünk párat az amúgy darabonként 520 forintba kerülő Kern Kedvenceiből, és a gyors szerkesztőségi teszt során megállapítottuk, hogy finomak, ár-érték arányban pedig egyenesen verhetetlenek.

Ezekért a süteményekért esik folyton a tahó parkolás bűnébe Kern András
 Fotó: Nagy Attila károly / rtl.hu

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Bulvár#kern andrás#pékség#szabálysértés#parkolás#járda#Belföld#ma

Címlapról ajánljuk