Bulvár

Tóth Gabi és a Fricska produkciójából mémet csináltak a magyar fiatalok, de neki vajon leesett, hogy ez mi?

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 14:41

Hidegen fújnak a szelek, azok nem jót jelentenek! De a TikTokon mit jelentenek, ha Tóth Gabiról van szó? 

Fordulatosan alakul Tóth Gabi élete: idillinek tűnő házassága a külső szemlélő számára egyik pillanatról a másikra ért véget, ráadásul ugyanilyen gyorsan vállalta fel új szerelmét a nyilvánosság előtt. Sőt közösen is léptek fel együtt nem sokkal azután, hogy világossá vált, párként nem lesz közös jövőjük Krausz Gábor séffel, gyermeke apjával:


Somogyvári Dániel Fonogram-díjas producer – aki olyan előadókkal dolgozik, mint Azariah, Manuel vagy ByeAlex – Tóth Gabi művészetéről karcosan fogalmazott: „Az olyan álszent előadókat, mint például Tóth Gabi, senki sem hallgatja, mert semennyire sem önazonos. A tapolcai nő haláltusáját vívta a zeneiparban, és végső elkeseredésében keresztény álruhát öltött, amiben sikerült összemoslékoskodnia magának egy mondvacsinált díjat, néhány koncertet, de leginkább a népharagot kivívnia. A Spotify-on annyian hallgatják, mint egy középszerű punkbandát.”

A TikTokon viszont úgy tűnik, Tóth Gabi nagyon is megtalálta közönségét: Szívbeemelő című dalának soraira készítenek videókat a magyar felhasználók. A dal egyébként a Hidegen fújnak a szelek című erdélyi népdal feldolgozása, amelyet a legtöbben talán a Muzsikás együttes értelmezésében ismerhettek meg. A dal történetéről a Recorder írt.

Érdekesség, hogy a dal klipje nagyjából kilenc hónappal ezelőtt jelent meg a YouTube-on, társelőadóként a Fricskát tüntették fel, a táncosok között látható az énekesnő új párja, Papp Máté Bence is, ahogyan próbál átharapni egy áttetsző kelmén. 

A mémmé vált sorok így hangzanak:

Hidegen fújnak a szelek,
Hidegen fújnak a szelek,
Hidegen fújnak a szelek, azok nem jót jelentenek,
Hidegen fújnak a szelek, azok nem jót jelentenek!


Egy igazgató félelmetes visszatértéhez így használták fel:


A mémek lényegét elmondani szinte lehetetlen, ha valaki megnéz néhány videót, érezni fogja. A mém tulajdonképpen egy téma, jelenség, mozdulat, dallam újrafeldolgozása, többletjelentéssel való felruházása. Időjárás témakörben:


Lehet, hogy jobb, ha ezt a művész nem látja:


A Kálvin téri szelek is hidegen fújnak, szelídebben:


Itt pedig már Tóth Gabi ősanyaként való emlegetése is előkerült. A jelenségre nővére, Vera erős szavakkal reagált a napokban, Gabi ugyanis állítása szerint soha nem mondta magáról, hogy ő a Kárpátok Madonnája:


Egyébként a trendbe beleállt az énekesnő is, aki Szabyesttel, az egyik legismertebb magyar influenszerrel közösen mutatta be, nála hogyan fújnak hidegen a szelek:

@szabyest Gabival helyére tettük a trendet 😝❤️ @Gabriella Tóth #magyar #hidegenfujnakaszelek #tothgabi #szabyest #fypシ ♬ Szívbeemelő - Tóth Gabi


Ennek apropóján pedig az is felmerült, hogy az énekesnő talán nem érti, hogy ez a mém mit is jelent, mire reagáltak a TikTok magyar fiataljai mémáradattal:


Ha úgy érzi, képben van azzal, melyik fideszes híresség mivel örvendeztette meg a nagyközönséget, itt próbára teheti magát:

Itt a nagy fideszes kvíz: melyik Orbán Viktort támogató híresség mondta?

Nyitókép: Szabyest / TikTok

#Bulvár#tóth gabi#mém#tiktok#nevet#népdal#ma#vicc#fricska táncegyüttes

Címlapról ajánljuk