Bulvár

Gálvölgyi János lánya a fia betegségéről: Először én, másodjára az édesapja adott életet a fiunknak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 8:25

Gálvölgyi János unokája 10 évesen vesetranszplantáción esett át.

Gálvölgyi János lányai, Dorka és Eszter nyilatkozott a Bestnek, a beszélgetést a Blikk szemlézte.

„Mindig jó testvérek voltunk, és vagyunk most is, persze, vitatkoztunk, veszekedtünk, mert nagyon különbözőek vagyunk, teljesen másképp éljük a világunkat, de ezek a testvérharcok nem tartanak tíz percnél tovább. Sokszor felidézzük a gyerekkorunkat, egy általános iskolába jártunk, miután a szüleink sokat dolgoztak, a négy nagyszülő vigyázott ránk. Szomorú történtet, hogy fél év alatt mind a négy nagyszülő meghalt, közülük hárman két hét alatt…” – mesélte Gálvölgyi Eszter, aki a fia betegségéről is beszélt a lapnak.

„Simon veséje születése óta beteg volt, gyógyszereket kapott, tudtuk, hogy előbb-utóbb új vesére lesz szüksége. Amikor megtörtént a transzplantáció, tízéves volt, előtte hihetetlen elutasító volt, azt mondta, halottól ő nem akar semmilyen szervet. Amikor kiderült, hogy az édesapja lesz a donor, akkor azt elfogadta. Először én, másodjára az édesapja adott életet a fiunknak, ezért is ünneplünk két szülinapot. Simon teljesen jól van, egyetemista, programtervező informatikát tanul, és bár élete végéig kell szednie gyógyszereket, szerencsére nincs betegségtudata” – részletezte az édesanya a Bestnek.

Gálvölgyi János csaknem egy hónappal súlyos rosszulléte után a Fókusznak beszélt először arról, miként élte meg betegsége kritikus heteit:


Nyitókép: RTL

#Bulvár#gálvölgyi jános#Gálvölgyi Dorka#betegség

Címlapról ajánljuk