Bulvár

A Titanic roncsainál került homokviharba James Cameron

rtl.hurtl.hu

2023. június 27. 11:53

A Titanic rendezőjének halálközeli élményben volt része.

A Titanic rendezője, James Cameron a film előkészületei során harminchárom alkalommal merült le a híres hajóroncshoz, az egyik alkalom pedig kis híján tragédiába fulladt. Az esetről, ami akár könnyen tragédiába is torkollhatott volna, 2009-es életrajzi könyvében mesélt a filmes – írta meg az Insider.

1995-ben James Cameron harmadik víz alatti látogatása során egy homokviharba kerültek az óceán mélyén, ami az 1912-ben elsüllyedt hajó roncsából kiinduló áramlatok miatt alakult ki. Az Anatolij Szagalevics orosz kapitány által vezetett merülőhajó az óceán fenekére sodródott, és csak fél óra elteltével, a harmadik próbálkozás után sikerült szabadulniuk az áramlatok fogságából, miközben az akkumulátor rohamos tempóban merült.

Anatolij azt mondta: »jaj, ne«. Ez olyasmi, amit soha nem akarsz hallani egy kapitánytól, úgyhogy egy pillanatra összenéztünk

– áll a rendező könyvében.

James Cameron korábban többször megszólalt a Titan tragédia kapcsán, ami szerinte ugyanazon ok miatt veszett a mélybe, mint anno a Titanic: nem figyeltek a figyelmeztetésekre.


Nyitókép: Leon Bennett / Getty Images

#Bulvár#james cameron#titan#titanic#tragédia#katasztrófa

Címlapról ajánljuk