Külföld

James Cameron: a Titan utasai tudták a haláluk előtt, hogy bajban vannak, felfelé jöhettek, amikor összeroppant a tengeralattjáró

rtl.hurtl.hu

2023. június 24. 11:06

James Cameron elmondta, hogy a tengeralattjáró-közösségből többen figyelmeztették az OceanGate-t, hogy „katasztrófához fog vezetni a működésük”. 

A Titan utasai valószínűleg tudták, hogy a tengeralattjáró össze fog roppanni a tragédia előtt, és nem érte őket teljesen váratlanul a tragédia – mondta el az ABC Newsnak adott interjújában James Cameron.

A mélytengeri felfedezőként is ismert amerikai filmrendező elmondta, hogy az OceanGate járművében voltak szenzorok, amik figyelmeztető jelzést adtak le, ha a fala elkezdett megrepedni, és a tengeralattjárós közösségben „úgy gondoljuk, hogy felfelé jöttek, ahogy egy vészhelyzetet próbáltak menedzselni”, amikor a jármű összeroppant.

Cameron korábban elmondta, hogy a cégnél „nem figyeltek a figyelmeztetésekre”, pedig jelezték nekik, hogy a jármű nem biztonságos, közölve, hogy a tengeralattjáró-közösségből többen is levélben figyelmeztették az OceanGate-t, hogy „katasztrófához fog vezetni a működésük”.

Nyitókép: Híradó

#Külföld#titan#james cameron

Címlapról ajánljuk