Bulvár

Itt a döntés: Harry herceg nem vehet magának rendőri védelmet

rtl.hurtl.hu

2023. május 23. 12:27

Harry herceg hiába próbálta elérni, hogy magánemberként is megkaphassa azt a testőrséget, amit a királyi család tagjaként megszokott. 

Nem kaphat rendőri védelmet Harry herceg, Meghan Markle és gyermekeik, amikor hazautaznak az Egyesült Királyságba, még akkor sem, ha saját zsebükből kifizetik annak költségét – írta a BBC. Harry hercegtől 2020-ban vonták meg a királyi család tagjainak járó, adófizetők pénzéből fizetett védelmet, majd azt sem engedélyezték, hogy saját pénzéből fizesse a rendőri védelmet.

Harry herceg megtámadta a döntést, de a bíróság most úgy döntött, nem tartanak tárgyalást az ügyben – jelentette a brit közszolgálati adó.

Gazdag magánemberek nem vehetnek rendőri védelmet

A belügyminisztérium közölte, hogy a királyi család tagjainak védelméről döntő kormányzati szerv egyhangúan döntött, hozzátéve, elvből elutasítják, hogy „engedélyezzék gazdag embereknek, hogy rendőri védelmet vásároljanak maguknak”. A londoni rendőrség jogásza pedig kijelentette, nem lenne ésszerű veszélynek kitenni a rendőröket „egy magánember díjfizetéséért cserébe”.

Harry herceg emellett még egy másik pert is indított, megkérdőjelezve a döntéshozatali eljárását, amivel elvették tőle és családjától a rendőri védelemt. Annál a pernél engedélyezték, hogy tárgyalást tartsanak.

Nyitókép: Harry sussexi herceg érkezik az édesapja, III. Károly brit király koronázására a londoni Westminster-apátságba 2023. május 6-án. Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Toby Melville

 

#Bulvár#harry herceg#rendőri védelem#per#védelem#meghan markle#egyesült királyság#brit királyi család#bíróság

Címlapról ajánljuk