Bulvár

Megszólalt a férfi, aki titokban írta Harry herceg könyvét

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 7:20

Harry herceg memoárja miatt olyan helyzetben találta magát, mint még soha. 

A Harry herceg könyvét titokban író John Moehringer a New Yorker magazinban megjelent írásában számolt be arról, milyen furcsa élmény volt bekerülni a botránykönyv okozta médiaviharba – írta a BBC. Az író több híresség önéletrajzi könyvének volt a szellemírója, és elmondta, hogy a szerződésekben mindig kiköti, hogy nevét nem hozhatják nyilvánosságra.

Harry herceg könyvének megjelenése előtt azonban a nevét kiszivárogtatták a sajtónak, és elmondása szerint amin ezután keresztülment, segített számára jobban megérteni, hogy Harry herceg mit élt át.


Moehringer szerint a könyv megjelenésekor paparazzi követte, ahogy az óvodába vitte a fiát. Olyan is előfordult volt, hogy egy újságíró jelent meg az ablakában, miközben dolgozott, és egymás után jelentek meg a róla szóló cikkek, amik teli voltak téves információkkal.

Minden órában egy újabb anyag jelent meg, mindegyik téves. A pénzdíjam téves volt, az életrajzom rossz volt, még a nevem is.

Emellett elmondása szerint a sajtó rossz idézetekkel volt teli, amikor a könyvből idéztek, még annak megjelenése előtt. A hivatalos bemutató előtt ugyanis néhány példányt eladtak a spanyol kiadásból, és azokat gyorsan visszafordították angolra, és „béna fordítások” kezdtek el terjedni a sajtóban, amelynek tagjai úgy viselkedtek, mint egy „begőzölt csőcselék”.

Az rtl.hu újságírója a Spare megjelenése után nem sokkal vette kezébe Harry herceg könyvét, benyomásait ebben a cikkben olvashatják. 

Márciusban a magyar kiadás szerkesztője a Reggeliben beszélt a könyvről:


Nyitókép: Harry herceg, IV. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) című emlékiratának kötetei egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását. – Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

 

#Bulvár#harry herceg#spare#könyv#memoár#szellemíró

Címlapról ajánljuk