Bulvár

Galambos Lajos üzent a baracskai börtönből, már a rabok mindennapjait éli

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 12:58

Lagzi Lajcsi elárulta, hogy érte-e bármilyen atrocitás a börtönben, és az is kiderült, hogy dolgozik-e már a trombitaművész.

Galambos Lajos április 26-án megkezdte börtönbüntetését Baracskán, ahova mentővel szállították be. Lagzi Lajcsit május elején súlyos betegsége miatt aztán átszállították a büntetés-végrehajtás berettyóújfalui központi kórházába teljes kivizsgálásra. A trombitaművész azóta visszakerült a baracskai börtönbe, ahol most látogathatta meg először ügyvédje, Dr. Csontos Zsolt, aki a Blikknek nyilatkozott a találkozásról.

Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok

– mondta a lapnak az ügyvéd.

Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt.

A mulatós sztár mindössze heti 50 percet beszélhet telefonon a családtagjaival, míg ügyvédjét bármikor hívhatja a BV-telefonján.

Hamar lepörög az az ötven perc és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés. Bár az elég vontatott: volt olyan ügyfelem, akinek négy hét után sem hagyta el a BV-t a megírt levele...

– mesélte az ügyvéd, aki azt is hozzátette, hogy ezekbe a telefonbeszélgetésekbe joga van belehallgatni a BV-nek.

Az is kiderült, hogy Lajcsi havonta kétszer vásárolhat magának a börtön kisboltjában, azonban betegsége miatt nincs nagy étvágya, így az étkezések során kapott ételből is alig fogyaszt.

Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, a szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap

– mesélte dr. Csontos Zsolt.

Nyitókép: Reggeli / RTL

#Bulvár#galambos lajos#lagzi lajcsi#börtön#baracska#ügyvéd

Címlapról ajánljuk