Bulvár

A vajúdó Borbély Alexandrát legjobb barátnőjének kellett kórházba vinnie

rtl.hurtl.hu

2023. május 3. 10:33

Borbély Alexandra ikrei születéséről és a koraszülött osztályon szerzett tapasztalatairól mesélt.

A Blikk információi szerint Borbély Alexandránál a vártnál picivel előbb indult meg a szülés tavaly októberben – hét hónapos terhes volt ekkor –, senki sem volt körülötte. Férje, Nagy Ervin Prágában volt, testvére Szlovákiából próbált időben elindulni, barátnői közül pedig a szomszédban betegeskedő Eke Angélát tudta mozgósítani:

Hét hónapra jöttek világra a lányok, ami ikrek esetében gyakorinak számít, de azért volt bennem egy kis ijedtség emiatt. Ervin akkor éppen Prágában forgatott. A húgom azonnal elindult ugyan Szlovákiából, amikor vajúdni kezdtem, de már nem várhattam meg, Pálmai Anna barátnőm pedig nyaralt. Mit tegyek? Végül Eke Angélát hívtam fel, aki a szomszédban lakik, hogy vigyen be a kórházba. Ő meg beteg volt. Mondtam neki, Andzsi, muszáj, indulnunk kell!

Miután megszülettek a lányaik – Elza és Franciska –, átkerültek a Péterfy Sándor utcai kórház koraszülött osztályára, ahol egy hónapot töltött a picikkel. Ebben az időszakban viszont rengeteget tanult az anyaságról:

Azóta is úgy csinálok mindent, ahogy a nővérkék mutatták, ha meg valamit nem tudok, Csuja Fanni barátnőmet hívogatom, ahogy a várandósságom alatt is végig, mert ő négygyerekes anyuka. Vagy egyszerűen az ösztöneimre hagyatkozom.

Ráadásul hamar kiderült, hogy kislányaik kifejezetten nyugodt babák, ami már a klinikán megmutatkozott. Alexandra pedig boldogan árulta, hogy a szerencséjük azóta is kitart:

Édesek, mindig megvárják, míg a másikkal végzek, nem türelmetlenkednek. Mondta is egy nővér a kórházban, hogy nagyon nyugodt babák, és hogy meglátom, azok is maradnak. Eddig nem cáfoltak rá a jóslatra.


Kiemelt kép: Életünk története / RTL

#Bulvár#nagy ervin#borbély alexandra#ikrek#szülés#eke angéla

Címlapról ajánljuk