Bulvár

„Keserű ember lett” – Chrudinák Alajost a főnökei küldték padlóra

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 11:06

A Magyar Televízió munkatársának neve minőségi munkát sugallt.

Szalóczy Pál, a tévés legenda Chrudinák Alajos barátja a Blikknek mesélt arról, hogy az egykori újságíró hihetetlen munkabírással rendelkezett, halála előtt mégis méltatlanul bánt vele a szakma.

„Egyfolytában dolgozott, így nem csoda, hogy mi olykor iszonyú fáradtnak láttuk. Még arra is emlékszem, hogy már fiatalon valamilyen súlyos betegséget állapítottak meg nála, amelyre folyamatosan gyógyszert kellett szednie” – mondta Szalóczy. Chrudinákot ilyennek látta:

Különleges, érdekes fickó volt, talán a legprofibb, legfelkészültebb televíziós, akivel valaha találkoztam, ám az úgynevezett rendszerváltás nem tett jót a karrierjének. Ő a Kádár-korban lubickolt, a vasfüggönyön innen, amikor csak kevés riporternek adatott meg, hogy a világról tudósítson. 

Szalóczy szerint kollégája rosszul viselte, „hogy már nem olyan fontos, hogy már nem csak az ő kameráján keresztül tudhatunk meg mindent a külpolitikáról. Keserű ember lett, s ennyi év távlatából is azt mondom: méltatlanul bántak el vele” – idézte fel Szalóczy Pál a Panoráma című külpolitikai műsor egykori riporteréről, aki 3 évvel ezelőtt hunyt el.

Bár Chrudinák Alajos stílusát nem mindenki szerette, a szakmai hozzáállása továbbra is példaértékű. „A tájékoztatásnak egyetlen kritériuma lehet: az igazság” – vallotta.

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

#Bulvár#chrudinák alajos#riporter#halál#újságíró#alázat#rendszerváltás#szocializmus

Címlapról ajánljuk