Bulvár

Megszégyenítés, bosszú, kukázás – halálos fenyegetésekig fajult a celebek ügye

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. március 24. 16:01

Selena Gomez, Hailey Bieber és Justin Bieber vélt szerelmi háromszöge, illetve az abból kicsúcsosodó online gyűlölködés beterítette a közösségi médiát. Hailey Bieber egy vélt testszégyenítés miatt több mint egymillió követőt vesztett, Selena Gomez pedig már nagyon szeretné, ha véget érne a dráma, ezért még arra is hajlandó volt, hogy felfüggessze visszavonulását a közösségi médiától és az Instagramon szóljon a rajongóihoz. Úgy tűnik, ennek ellenére, nem sok esély van arra, hogy véget érjen a cirkusz.

Aki minimálisan is követi a nemzetközi hírességek életét, nem tudott nem belefutni a Hailey Bieber és Selena Gomez, illetve rajongóik közötti ellentétbe. Sőt, ha valaki nem követi ezeket az eseményeket, de megnyitotta a TikTok-ot vagy az Instagramot, jó eséllyel belefutott valamilyen érzelmektől fűtött videóba, bejegyzésbe, esetleg abba, hogy a szemetesben landolnak Hailey Bieber vagy Kylie Jenner márkájának termékei.

Hogy nem valamilyen szokásos kis hollywoodi cicaharcról van szó, azt jól mutatja, hogy még mielőtt a sajtó igazán felkapta volna a témát, az már jó ideje fortyogott, leginkább a TikTok-on. Előzmények persze bőven vannak: Selena Gomez énekesnő, üzletasszony és Justin Bieber énekes éveken át voltak se veled, se nélküled kapcsolatban. Szinte tündérmeseszerűen, karrierjük elején, kamaszként jöttek össze, együtt váltak felnőtté. Az első nagy szerelem azonban úgy végződött, ahogyan a legtöbbünk esetében: fájdalmas szakítással. Esetükben ráadásul nyilvánosan. Több nekifutás után végül valamikor 2018 májusában vállalták fel, hogy szerelmük véget ért. 

Justin Bieber 2018 szeptemberében házasodott össze Hailey Baldwin modellel, Stephen Baldwin színész lányával, döntését azonban az ő, illetve Selena Gomez rajongóinak jelentős része vagy nem veszi komolyan vagy egyenesen elítéli azt. Hailey Bieberrel szemben gyakori és az utóbbi időben – a nepobaby-jelenségre reflektálva – egyre erősödő kritika, hogy házasságkötése előtt nem volt saját karrierje, azt leginkább férje hírnevére építette. Egyesek szerint pedig mániákusan utánozza Selena Gomez megjelenését, posztjait, erről sok összehasonlító videó is készült:


Előfordult, hogy a Gomez-rajongók nyíltan kellemetlen helyzetbe hozták Hailey Biebert, például amikor a 2021-es MET Gála vörös szőnyeges bevonulásán azt skandálták: Selena!


Tavaly év végén úgy tűnt, hogy szent a béke a két nő között, a feszültséget pedig nem ők, hanem rajongóik generálták. Ekkor fotózkodtak először közösen:


A tisztázásra tett kísérletnek tekinthető, hogy Hailey Bieber egy podcastban cáfolta, hogy 2018-ban férje vele csalta meg Selena Gomezt. „Amikor ő és én elkezdtünk összejönni, nem voltak kapcsolatban. Nem az én karakterem, hogy belekavarjak valakinek a kapcsolatába, ennél jobban neveltek” – mondta Hailey Bieber.

Valamilyen gubancot mégsem sikerülhetett kifésülni. Hailey Bieber idén januárban egy Tik-Tok-videót posztolt,a melyen barátaival, Kylie Jennerrel és Justine Skye-jal egy, a kárörvendésre használt mémre azt tátogták: 

Nem azt mondom, hogy megérdemelte, de isten időzítése mindig jó.

A videót villámgyorsan törölte, azonban természetesen az más forrásból még elérhető:


A kis videó ugyanis hatalmas felháborodást keltett. Aznap a Lupus-megbetegedését és mentális betegségét nyíltan vállaló, vesetranszplantáción átesett énekesnőről lesifotósok által készített, fürdőruhás képek jelentek meg, testalkatának változását pedig az internetes nyilvánosságban sokan szóvá tették. Az események gyors egymásutánisága miatt úgy tűnt, hogy Hailey Bieber és barátai kárörvendése ennek szólt, tehát Selena Gomez gyarapodásán élcelődtek.

Az ezt elítélő kommentek és videók villámgyorsan terjedni kezdtek a TikTok-on. Annyira, hogy Hailey Bieber is reagált: „Sosem kommentálom az ilyen típusú dolgokat, de csak egy csajos estét tartottunk, és csináltunk egy random TikTok-hangot a szórakozás kedvéért. Nem irányult senki ellen.” Selena Gomez viszont magára vehette, tőle szokatlan módon egy, a lehetséges testszégyenítést firtató videóhoz ezt írta: „Semmi baj! Nem hagyom, hogy ezek a dolgok elszomorítsanak! Legyetek kedvesek mindenkivel!”

Hiába, már ekkor elindult a kukás trend: a Selena Gomez melletti, illetve a testszégyenítés elleni kiállás gyanánt a tiktokkerek elkezdték a szemetesbe dobálni Hailey Bieber Rhode és Kylie Jenner Kylie nevű márkájának termékeit, mivel, a „ gonosz lányok a kukába valók”:


Még februárban magasabb fokozatba kapcsoltak az események. Selena Gomez egy rövid videóban azon viccelődött, hogy elrontotta szemöldökét. Kylie Jenner, Hailey Bieber barátnője – aki a tátogós videóban is részt vett – pedig vélhetően ezt kifigurázva ugyancsak élcelődő videóban reagált, szemöldöke fölé azt írta: ez egy baleset volt? Majd bevágott egy közelit magáról és Selena Gomezről. Természetesen ez is nagy felhördülést keltett, mert nagyon úgy festett, hogy a gonoszkodó lányok kipécézték maguknak Selena Gomezt. Jenner szerint azonban videójának nem volt köze az énekesnő videójához, nem is látta azt. Pedig véletlenül éppen róla tett a videójába egy közelit:


A szemfüles rajongók aztán kiszúrták, hogy Selena Gomez hozzászólt egy régebbi Hailey Bieber-videóhoz. A modell ezen hányingert imitál Taylor Swift neve hallatán, Gomez viszont kommentjében megvédte a Swiftet: 

Sajnálom, a legjobb barátom az egyik legjobb a szakmában, és az is marad.

Gomez rajongói ezt valamiféle harci kürtnek hihették, mert elképesztő mennyiségben kezdték ontani a Hailey Bieber vélelmezett zsarnokságát, gonoszságát, megszállottságát bemutatni, leleplezni hivatott videókat. 

Mindez túlléphetett egy határon Selena Gomeznél, aki februárban egy TikTok-videóban jelentette be, hogy lelki egészsége érdekében egy időre otthagyja a közösségi médiát. 

Jól vagyok. Szeretem azt, amilyen vagyok, nem érdekel, hogy nagy vagyok vagy nem vagyok az, nem érdekel. Szeretem azt, aki vagyok. 

„Úgy döntöttem, hogy kiveszek egy kis szabadságot, már ami a közösségi médiát illet, mert butaságnak tartom azt, ami jelenleg történik. 30 évesen egyértelműen túl öreg vagyok ehhez. De nagyon szeretlek benneteket, és előbb-utóbb találkozunk” – fogalmazott. Azonban távozása előtt több olyan videóhoz is írt, amelyben Hailey Bieber bántalmazó videójáról volt szó. Az egyik videóhoz annyit kommentelt: köszönöm, ez megríkatott. Ez a videó azt feszegette, hogy „a gonosz lányok Selena nyakának ugrottak”, az egész ügy pedig rendkívüli lehet az énekesnőnek. „Érezte már valaki valaha igazán rosszul magát Selena Gomez miatt? Például el tudjátok képzelni, hogy ilyen nyilvánosan végigcsináljátok a szakítást egy olyan sráccal, akibe hét évig voltatok szerelmesek, aztán két hónappal később csak úgy elvesz valakit?” – magyarázza a tiktokker. 

Az ismert emberek egy kicsit más módon fejezték ki, hogy melyik oldalon állnak. A világ egyik legismertebb sminkinfluenszere, Jeffree Star például kipróbálás nélkül a szemétbe hajította Hailey Bieber arcápolási márkájának termékeit, mert nála nincs helye a bántalmazásnak. Sőt, szerinte a Rhode termékek még a benti kukát sem érdemlik meg, így egy koszos szemetes alján találták magukat:


Március elején Hailey Biebert obszcén szavak kíséretében kifütyülték férje koncertjén. A botrány kirobbanása óta pedig több mint egymillió követőt vesztett közösségimédia-felületein. 

Péntek délután aztán Selena Gomez megtörte a csendet Instagram-oldalán. Insta-sztorijában arra kérte rajongóit, hogy ne bántsák Hailey Biebert. Azt írta:

Hailey Bieber megkeresett és elmondta, hogy halálos fenyegetéseket kapott. Ez nem az, amit én képviselek. Senkinek sem szabadna megtapasztalnia a gyűlöletet és a zaklatást. Mindig is a kedvesség mellett álltam ki, és nagyon szeretném, ha ez az egész véget érne.

Nyitókép: Selena Gomez új filmje forgatásán. – Fotó: Gotham / GC Images

#Bulvár#selena gomez#hailey bieber#justin bieber#ma

Címlapról ajánljuk