Bulvár

Milliós gázsijáról vallott Wolf Kati

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 10:39

Az énekesnő tiszta vizet öntött a pohárba.

Nemrég egy nem hivatalos lista kezdett terjedni az interneten, ami a magyar sztárfellépők gázsiját gyűjtötte össze. A sorrend szerint Azahriah zsebeli be a legtöbb pénzt, Wolf Kati pedig 1 millió 620 ezer forintért haknizik. Az énekesnő most megszólalt a témában.

Egy fellépésre az összes zenészt viszed magaddal, egy kiskoncerten például velem négy zenész van. Jönni szokott még velünk két táncos is, de ez opcionális, vagy kettő jön, vagy egy sem. Van, aki vezeti a buszt, jön velünk egy road, aki pakol, segít beállítani a dolgokat, mellette egy technikai személyzet, a menedzser és én. Ez körülbelül 9-10 főt jelent, akik csak az aznapi koncerten ott vannak. Azaz konkrétan egy kisbusznyi ember

– mondta a Pénzcentrumnak, és azt is elárulta, hogy a zenészek mihez kezdenek a koncertre kapott gázsijukkal:

Mire egy dal megszületik, és kész lesz, az több mint 3 millió forint, és ez nem csak a klip. 

A koncertekből félrerakott pénzből fizetjük ki a nagy részét például ennek. A fő bevételünk nekünk a koncert, de erre még rájön a jogdíj. Az pedig nem mindegy, hogy szerzői vagy előadói jogdíjat kapsz, hiszen az előbbi egy jóval komolyabb összeg. Ha te zeneszerző vagy, szövegíró vagy, akkor azt a jogdíjat a szerzői jogvédő irodából kapod, míg az előadói jogdíjat a koncertek, tévés, rádiós játszottság után kapod” – tette hozzá az énekesnő, aki a héten a Reggeliben mutatta be a legújabb dalát.

A témában Wolf Kati mellett a Wellhello rappere, Fluor Tomi is elárulta a véleményét:


Nyitókép: RTL Reggeli

#Bulvár#wolf kati#millió#gázsi#vallomás

Címlapról ajánljuk