Bulvár

A teskándi áljézus még nevelt lányát is kiforgatta örökségéből

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 5:23

A csaló több olyan nővel is lefeküdt, akik a „szektájához” tartoztak.

Ahogyan korábban megírtuk, Jézusnak adta ki magát egy zalai férfi, sőt, szektát épített maga köré. A Zala megyei Teskándon élő, 69 éves T. Miklós évtizedek óta adta ki magát energiával gyógyító mesternek, és a „gyógyításért” cserébe pénzt csalt ki az áldozatoktól. Egyik áldozata azt is elmondta, hogy a csaló hogyan „gyógyított”.

A Blikknek most a férfi korábbi élettársa, Anikó adott interjút. A nőnek másfél hónap múlva a bíróságon kell szembenéznie T. Miklóssal. A lapnak azt mondta: az együttélésük alatt pontosan tudta, hogy a férfi kezeléseket tart és energiagyógyítást végez. Nagy népszerűségnek örvendett, sokan kedvelték és jártak hozzá. Mint egy tanító, csoportos szeánszokat, beszélgetéseket hétvégente tartott, de egyenként is fogadott embereket.

Karizmatikus személyiséggel rendelkezett, és különös folyamatokat indított el emberekben. Voltak képességei, nem vitatom, de a bűncselekményekről csak a szakításunk után értesültem. Szó szerint nekem sosem mondta, hogy ő lenne Jézus, csak utalásokat tett rá, hogy úgy képes gyógyítani

– fogalmazott Anikó. A kapcsolatuknak T. Miklós azután vetett véget, hogy a párja számon kérte őt egy másik nő miatt. Az első feljelentés három évre rá, 2018-ban történt, utána derült ki számára, hogy több olyan nővel is lefeküdt, akik a „szektájához” tartoztak.

T. Miklós még nevelt lányát is megkárosította. Mikor megneszelte, hogy a fiatal nő egy jelentősebb összeget örökölt az édesapja halála után, rávette, hogy ebből jótékony célra adományozzon. A nyomásnak a nő eleget is tett, csakhogy – mint az évekkel később kiderült – T. Miklós saját magára fordította milliókat.

Nyitókép: Google Street View

#Bulvár#teskánd#áljézus#csaló#örökség

Címlapról ajánljuk