Baleset-bűnügy

„Újságot olvasott közben” – kiderült, hogyan „gyógyított” a teskándi áljézus

rtl.hurtl.hu

2022. december 12. 19:54

Mindig a közelében kellett lenni, hogy folyamatos legyen a spirituális energiaátvitel. A bankjegyek meg csak úgy gyűltek a perselybe.

Néhány nappal ezelőtt az rtl.hu is megírta, hogy Jézusnak adta ki magát egy zalai férfi, sőt, szektát épített maga köré. A Zala megyei Teskándon élő, 69 éves T. Miklós évtizedek óta adta ki magát energiával gyógyító mesternek, és a „gyógyításért” cserébe pénzt csalt ki az áldozatoktól. 

A férfit 23 ember átverésével vádolják. A Blikk megtalálta az egyik áldozatot, aki elmesélte, hogyan zajlottak a „gyógyító szeánszok”. A nevét, arcát nem akarta vállalni, mert azt mondta, szégyelli magát.

„Daganatot diagnosztizáltak nálam, és kétségbeesésemben fordultam hozzá. A kezelés abból állt, hogy egy zárt helyiségben leültek vele szemben a betegek, de 

ő nem szólt senkihez, nem kért el kórtörténetet, nem nézett meg orvosi papírokat, csak újságot és könyvet olvasgatott közben. 

Eleinte nem akartam hinni a szememnek, de annyira magam alatt voltam, hogy akkor még ez sem érdekelt” – magyarázta a lapnak egy áldozat, és hozzátette, hogy mindig az áljézus közelében kellett lenni, hogy a „spirituális energiaátvitel” folyamatos legyen. Az asztalon kint volt egy persely. A férfi nem mondott semmit, de a páciensek pontosan tudták, mennyit illik adni, folyamatosan gyűltek a tíz- és húszezresek. 

A Blikk megszerezte a vádiratot is, amelyből kiderült, hogy a férfi 1966-ban megismerkedett egy libanoni, jómódú orvosnővel, akit lenyűgözött az áljézus ténykedése. A kezdetektől fogva bőkezűen támogatta őt, drágaköveket, nyaralást fizetett neki, 2012-ben pedig

  • először kétmillió forintot utalt neki,
  • majd tizenegymilliót, hogy „Cipruson is beindíthassa a gyógyító-tanító tevékenységét”.
  • 2016-ban majdnem egy félmillió forintos ékszert adott neki.

Egy másik nőt – akit szintén „gyógyított”, ötmillió forinttal húzott le, 2015-ben pedig egy másik áldozattól csalt ki tízmillió forintot. 

Nyitókép: Google Maps

#Baleset-bűnügy#teskánd#teskándi áljézus#áljézus#jézus#gyógyító

Címlapról ajánljuk