Bulvár

„Rohadjon meg a diéta” – Rácz Jenő bevallotta, hogy imádja a gyorskaját és elege van abból, hogy állandóan sanyargatja magát

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 11:47

A Michelin-csillagos séf súlya évek óta központi téma, Rácz Jenőnek azonban sokszor már elege van abból, hogy számolnia kell a kalóriákat. Elárulta, hogy egy életünk van, ami ráadásul az ő esetében még rohanós is, így nála sokszor előfordul, hogy mekizik egyet.

Rácz Jenő felvállalja, hogy hiába készít mindennap művészi ételeket a vendégeinek, hiába a rengeteg szakmai elismerés, az állandó rohanás miatt igenis megengedi néha magának, hogy gyorskaját egyen.

Én egyszerű ember szeretek lenni, simán ki merem jelenteni, hogy meki rajongó vagyok, és bárki kövezzen meg ezért. Inkább az a nem normális, hogy ha valaki azt mondja, hogy még nem evett mekit.

mesélte a Palikék világa by Manna legújabb adásában.

Állandóan rohanok, semmi időm nincsen puccos éttermekbe beülni. Nincs időm előkészíteni az étrendemet, amit találok, azt eszem. És igazából nekem ezzel semmi problémám nincs.

Sokan feltehetik neki a kérdést – ami a műsorban is megtörtént –, hogy akkor mi az, amit a leginkább szeret enni? Tökéletes, éttermi színvonalú fogásokat fogad csak el vagy teljesen téves az emberek elképzelése a séfről?

Dóri nagyon sokat főz otthon, azokra általában mindig azt mondom, hogy nagyon jó

– mesélte Jenő, aki azt is elárulta, hogy a saját ételeiben ugyan mindig az újdonságot keresi, viszont ha neki kell választania egy fogást egy étteremben, akkor a klasszikusokra – a gulyáslevesre vagy a rántott húsra – esküszik.

A különlegességek hajszolása mellett a súlya is mindig központi téma volt az életében: 172 cm-es magasságával azért már ő sem szereti, ha eléri a 90 kilót, mert „elkezd nem kényelmes lenni” az élet.

Szívem szerint ilyen, meg olyan nadrágokban járnék, meg bő pólókban, de az meg nem Rácz Jenő. Szeretek önmagam lenni és emiatt ez is egy ilyen rossz dolog, mert az ember diétázik és aztán úgy van vele, hogy rohadjon meg a diéta. Tök őszintén. 

„Olyan rövid az élet és ha nem élvezhetem ezt a pohár pezsgőt, meg nem ehetek egy finomat, mert diétázom… Tényleg itt sanyargatom magamat, meg itt számlálom, hogy mit eszem, meg hogyan, nem eszem szénhidrátot, aztán meg jól bezabálok egy friss, gőzölgő kenyeret és nincs igazság.”

Nyitókép: RTL / Sajtóklub

#Bulvár#diéta#rácz jenő#fogyókúra#gyorsétterem#interjú#meki

Címlapról ajánljuk