Bulvár

Meghan Markle-ék miatt tombol Mandela unokája: A saját életedet kell finanszíroznod

rtl.hurtl.hu

2023. január 4. 12:23

Ndileka Mandela nem érti, hogy néhai nagyapjának mi köze a hercegi párhoz. Igaz, már megszokta, hogy Nelson Mandela örökségét gyakorlatilag lopják.

Ndileka Mandela társadalmi aktivista és író a The Australian című lapnak adott interjújában kritizálta Sussex hercegét és hercegnéjét, amiért a múlt hónapban megjelent dokumentumfilmjükben néhai nagyapja, Nelson Mandela emlékezetére hivatkoztak, írta meg az Express.

Az 57 éves nő szerint mélyen felzaklatta a lépés, amelyet fárasztónak is nevezett. Az aktivista „mélységesen feldúltnak” érezte magát a házaspár miatt, amiért Dél-Afrika első fekete vezetőjének örökségét a nézők bevonzására és amerikai életük finanszírozására is használták.

A Johannesburgban élő Ndileka Mandelát az zaklatta fel, hogy a hatrészes filmsorozat szilveszterkor megjelent részér elvileg az apartheid-ellenes Nelson Mandela ihlette. Ndileka Mandela asszony erre azt mondta, hogy Harry hercegnek „hitelesnek kell lennie, és ragaszkodnia kell a saját történetéhez”, ahelyett, hogy néhai nagyapja történetét használná fel.

Mi köze van a nagypapa életének az övéhez?

– vetette fel.

Hozzátette: „Nem hiszem, hogy ő és Meghan valaha is találkozott volna valójában nagypapával, talán amikor Harry fiatal volt a Buckingham-palotában, de az ő idézeteit használják fel a dokumentumfilmben, hogy bevonzzák az embereket és milliókat keressenek anélkül, hogy a Mandela család profitálna belőle.”

Tudom, hogy a Nelson Mandela Alapítvány támogatta a kezdeményezést, de az emberek évek óta lopják nagyapa idézeteit és használják az örökségét, mert tudják, hogy a neve eladható – Harry és Meghan sem különbözik tőlük

– fogalmazott az aktivista, aki emellett arról is beszélt, hogy csodálja Harry herceget, amiért van önbizalma elszakadni egy olyan ikonikus intézménytől, mint a királyi család. Arra is kitért, hogy néhai nagyapja fellázadt az elrendezett házasság ellen, hogy megtalálja a saját útját az életben.

De ennek ára van, hiszen a saját életedet kell finanszíroznod. (…) Már megbékéltem azzal, hogy az emberek a nagypapa nevét használják, de még mindig mélyen felzaklat és fárasztó minden alkalommal, amikor ez történik.

Nem ez az első alkalom, hogy Nelson Mandela kapcsán botrány kerekedik a sussexi hercegi pár körül. Meghan Markle a The Cut című amerikai lapban tavaly augusztusban megjelent interjújában elmesélt egy történetet arról, hogy Dél-Afrikában milyen nagy visszhangja volt, hogy beházasodott a brit királyi családba. A sussexi hercegné elmondása szerint az Oroszlánkirály élőszereplős filmváltozatának 2019-es londoni premierjén a film egyik dél-afrikai színésze félrevonta, és közölte vele:

Amikor beházasodott ebbe a családba, úgy ünnepeltünk az utcákon, mint amikor Mandelát kiengedték a börtönből.

Csakhogy a film egyetlen dél-afrikai színésze cáfolta a történetet. Dr. John Kani elmondta: soha nem találkozott a hercegnével, sőt, a londoni premieren ott sem volt.

Nyitókép: Dominic Lipinski / PA Images via Getty Images

#Bulvár#meghan markle#harry herceg#nelson mandela

Címlapról ajánljuk