Meghan Markle-t hazugságon kaptákHarry herceg felesége azt állította, a dél-afrikaiak úgy ünnepelték esküvőjét, mint Nelson Mandela kiengedését a börtönből.
Bulvár

Meghan Markle-t hazugságon kapták

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 1. 11:06

Harry herceg felesége azt állította, a dél-afrikaiak úgy ünnepelték esküvőjét, mint Nelson Mandela kiengedését a börtönből. 

Meghan Markle a The Cut című amerikai lapban augusztus végén megjelent interjújában elmesélt egy történetet arról, hogy Dél-Afrikában milyen nagy visszhangja volt, hogy beházasodott a brit királyi családba. A sussexi hercegné elmondása szerint az Oroszlánkirály élőszereplős filmváltozatának 2019-es londoni premierjén a film egyik dél-afrikai színésze félrevonta, és közölte vele:

Amikor beházasodott ebbe a családba, úgy ünnepeltünk az utcákon, mint amikor Mandelát kiengedték a börtönből.

A film egyetlen dél-afrikai színésze azonban cáfolta a történetet. Dr. John Kani a Daily Mail című brit bulvárlapnak elmondta, hogy soha nem találkozott a hercegnével, sőt, a londoni premieren ott sem volt. A színész közölte:

Soha nem találkoztam Meghan Markle-el. Ez úgy tűnik, hogy egy ballépés volt a részéről. Nem találkoztam a hercegnével soha, egyszer sem. Én vagyok az egyetlen dél-afrikai stábtag, és nem vettem részt a londoni premieren. Talán csak rosszul emlékszik.

A színész hozzátette, hogy Harry herceg és Meghan Markle esküvője egyáltalán nem volt olyan nagy esemény Dél-Afrikában, hozzátéve, hogy „azt sem tudom megmondani melyik hónapban házasodott, vagy melyik évben”.

A színész elmondta, hogy a dél-afrikai rasszista apartheid rendszer elleni küzdelem legendás harcosának szabadon engedése 1990 február 11-én olyan világraszóló esemény volt, hogy a dél-afrikaiak örökké emlékezni fognak arra, hogy hol voltak, amikor megtörtént, és azt össze sem lehet hasonlítani azzal, hogy „Meghan vagy bárki beházasodik egy királyi családba”.

Mandela unokája közben azt mondta a Mailnek, hogy meglepődtek Markle kijelentésén. Zwelivelile 'Mandla' Mandela közölte, hogy nagyapja szabadon engedése „országos jelentőségű hatalmas esemény volt, ami a 350 éves gyarmatosítás és 60 évnyi brutális apartheid rezsim feletti győzelmet jelezte”, és nem lehet összehasonlítani azzal, hogy Markle összeházasodott „egy fehér herceggel”.

Meghan Markle és Harry herceg Dél-Afrikában. Fotó: Pool / Samir Hussein / WireImage

 

#Bulvár#meghan markle#dél-afrika#nelson mandela

Címlapról ajánljuk