Bulvár

Meghan Markle egyetlen kijelentésével magára haragított egy egész országot

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 16:18

A hercegné azt állította, hogy Dél-Afrikában úgy ünnepelték az ő esküvőjét, mint Nelson Mandela szabadon engedését.

Mint korábban megírtuk, Meghan Markle nagyinterjút adott egy magazinnak, amiben egyebek mellett arról beszélt, hogy tisztában van azzal: vannak kislányok, akik példaképként tekintenek rá, mint hercegnére, de szeretné, ha ezeknek a kislányoknak sokkal nagyobb ambíciói lennének annál, hogy beházasodjanak valamilyen státuszt kínáló családba.

Harry herceg felesége az interjúban arról is beszélt, hogy az élőszereplős Oroszlánkirály 2019-es londoni premierjén egy dél-afrikai színész azt mondta neki: amikor beházasodott a királyi családba, náluk az utcán ünnepeltek az emberek ugyanúgy, mint Nelson Mandela szabadon engedésekor 1990-ben.

A MailOnline szerint az anyai ágon afroamerikai származású hercegné kijelentése megdöbbentette a néhai dél-afrikai elnök családját. Nelson Mandela unokája, Zwelivelile Mandela szerint a két eseményt – Meghan Markle és Harry herceg esküvőjét, illetve nagyapja kiengedését a börtönből – nem lehet összehasonlítani.

Elmondta: 1990-ben az emberek azért táncoltak az utcán örömükben, mert 350 évnyi gyarmatosítás és 60 évnyi brutális apartheid ért véget Nelson Mandela szabadon engedésével, ami sokkal fontosabb és komolyabb ok az ünneplésre, mint hogy valaki hozzáment egy fehér herceghez.

Sok dél-afrikai twitterező #VoetsekMeghan hashtaggel írta meg a véleményét a hercegné kijelentéséről – a Voetsek afrikaans nyelven azt jelenti, „takarodj”. A hozzászólók szerint utcai ünneplésről szó sem volt Meghan és Harry házasságkötésekor, és arrogánsnak tartják a két esemény összehasonlítását.

Nyitókép: Max Mumby/Indigo/Getty Images

#Bulvár#meghan markle#harry herceg#dél-afrika#nelson mandela

Címlapról ajánljuk