Bulvár

A BTS énekese bevonul a dél-koreai hadseregbe

rtl.hurtl.hu

2022. november 25. 14:09

Jin állítólag december 13-án kezdi meg a katonai kiképzést.

A BTS az egyik legismertebb K-pop banda. Az együttes legidősebb tagja, Kim Seok Jin december 4-én tölti be harmincadik életévét, december 13-án pedig megkezdi kötelező katonai szolgálatát – állítja az Aju Business Daily dél-koreai lap meg nem nevezett katonai hatóságokra hivatkozva, számol be a New York Post.

A lap szerint az énekes öt hétre egy kiképzőtáborba kerül, ahonnan később az egyik egységhez küldik majd. A BTS ügynökségének szóvivője, valamint a Dél-Koreai Védelmi Minisztérium egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Egy múlt heti Instagram posztjában Jin tett egy utalást, miszerint hamarosan a „frontvonalra” megy. Nem lenne váratlan lépés ez az énekestől, hisz a csapat képviselője októberben már elhintette, hogy hamarosan kötelező katonai szolgálatra mennek az énekesek, amit Jin fog kezdeni. A BTS többi tagja addig szóló projekteken fog dolgozni, 2025-ben pedig újra összeállnak.

Dél-Koreában egyébként minden 18 és 28 év közötti munkaképes férfinak legalább 18-21 hónapot kell szolgálnia a hadseregben. Néhányan azonban kivételt képeznek, például a olimpikonok, zenészek és táncosok, akik bizonyos versenyeken kimagasló eredményeket értek el. Úgy tűnik, a BTS nem lesz kivétel, hiába kezdeményezték többen, hogy esetükben tekintsenek el a jogszabályoktól.

Nyitókép: The Chosunilbo JNS / Getty Images

#Bulvár#BTS#katona#katonaság#hadsereg#dél-korea

Címlapról ajánljuk