Kultúra

Szünetet tart a BTS, szólóprojektekbe kezdenek a tagok

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 14. 21:56

A gigavilágsztár dél-koreai fiúcsapat nem oszlik fel, de szükségük van egy kis időre, hogy kitalálják milyen irányba folytassák közös karrierjüket.

Dél-Korea legkelendőbb popipari exportterméke, a BTS fiúzenekar kedden bejelentette, hogy szünetet tartanak. A bejelentés alig pár nappal azután érkezett, hogy egy háromlemezes válogatást dobtak piacra 13 éves karrierjük legfontosabb zenéiből, írja a Billboard.

A hét fiú nagyjából 20 percig beszélt terveikről egy egyórás élő közvetítés során. RM, Jin, SUGA, J-Hope, Jimin, V és Jungkook egy asztal körül ültek, vacsoráztak és közben viccelődtek, ugratták egymást, és felelevenítették a hírnév felé vezető útjukat. 

Most szünetre megyünk

– jelentette ki Suga a vacsora egy pontján, ahonnan kezdve arról beszélgettek komolyabb hangnemben, hogy a tagok miért teszik kicsit félre a zenekart.

A kötetlen beszélgetés során elmondták, hogy mostanában nehezen megy a közös munka, nehezen tudják megvalósítani ötleteiket, sokat szenvednek a szöveg és zeneírással. Éppen ezért úgy döntöttek, hogy egy időre felfüggesztik a BTS működését, és igyekeznek szólóban maradandót alkotni. „El kell fogadnunk, hogy megváltoztunk” – mondta RM. A 27 éves BTS-tag elmondta, mindig is úgy gondolta, hogy az ő együttesük más, mint a többi, de a probléma a K-pop-pal és a bálványrendszerrel az, hogy

nem kapsz időt arra, hogy megérj, folyamatosan zenét kell gyártanod, folyamatosan csinálnod kell valamit.

A BTS-nek világszerte sok száz millió rajongója van, őket megnyugtatták, hogy mindez nem jelenti azt, hogy feloszlanának, később, ha már megtalálták újra a közös irányt, ismét együtt fognak dolgozni. A bejelentést tartalmazó közvetítést több mint hatmillióan nézték meg YouTube-on.

#Kultúra#bts#k-pop#dél-korea

Címlapról ajánljuk