Bulvár

Celebek az idegösszeomlás szélén: bevásárlás, rezsi, pénzromlás borította ki idén ősszel a hazai sztárvilágot

rtl.hurtl.hu

2022. október 27. 14:49

Bár nem minden hazai ismert embert ráz meg anyagilag az infláció, a rezsirobbanás és a forint gyengülése, sokan reagáltak keresetlen szavakkal egy-egy nyugtát, számlát vagy árfolyamhírt szemlélve.

Az rtl.hu is beszámolt Csonka András esetéről, aki mélységesen felháborodott azon, hogy egy csomag olasz importsonkáért és néhány biokifliért 3180 forintot fizetett. A színész-műsorvezető nincs egyedül a döbbenetével.

Az utóbbi hónapokban számos hazai celeb szembesült az elszabaduló árakkal, a növekvő rezsiszámlákkal, illetve a forint zuhanásával, amit nem hagytak szó nélkül.

Hamarosan szállóigévé válhat például Zámbó Krisztián kifakadása, amelyet egy nagybevásárlás után ejtett meg, miután alaposabban tanulmányozta a pénztárnál kapott blokkot.

Van egy két-hülyeség, amit vettem, de akkor is. Negyven rongy b..szd meg. Azt a k..rva

– fogalmazott Instagramján az énekes, aki a vásárlók azon rétegét képviseli, akik nem igazán nézik az árakat vásárlás közben, egyszerűen csak beteszik a kosarukba azt, amire szükségük van, vagy amit felírtak a bevásárlólistájukra.


Elmélyültebb elemzésre sarkallta viszont Lakatos Márkot az árrobbanás, aki tágabb politikai és gazdasági kontextusba helyezte a kérdést. 

Csillagok! Oldjatok meg velem egy matekpéldát: ha Ausztriában 17 000 forintnak megfelelő kaját vásárolok, és 1,1 millát keresek, miközben a csodás kishazánkban ugyanezért a melóért 300 ezret kapok, viszont ugyanazt a kaját 32 000-ért tudom megvenni, akkor mi a csöves bánatot kellene megtanítanunk a döglődő Nyugatnak, aki lábon lőtte magát? Ti értitek?

– fejezte ki kritikáját a magyar kormány gazdaságpolitikája kapcsán a stylist.


Kulcsár Edina volt párja, Csuti is az emelkedettebb vonalat képviseli a panaszkodásban, és üzletemberként inkább a pénzromlás közgazdasági vonatkozásait vizsgálta, elsősorban a forint/euró árfolyam alakulásán keresztül.

Mi történik a forinttal? 400 feletti € és majdnem 400-as $? Sok vagy kevés, ami a kezemben van? Elképesztő mélységeket és magasságokat élt meg ez a kedves kis fizetőeszköz, de hova tovább? Folyamatosan emelkedik a jegybanki alapkamat, ami drágítja a hiteleket, persze aki állampapírba fektet neki akár kedvező is lehet ez a folyamat, de ott van az infláció, ami az árstop és a rezsicsökkentés nélkül már 20 százalék lenne… a maginflációról meg ne is beszéljünk

– fogalmazott Csuti, de mondatait nem árt többször elolvasnunk, hogy üzenetét valóban megértsük.


Kevésbé a felháborodást, mint inkább a mély, egzisztenciális félelmet érezzük Zalatnay Sarolta szavain, aki a Fókusznak beszélt arról, hogy a brutális rezsiemelés akár a megélhetését is veszélyeztetheti. Ha ugyanis a fűtéssel spórol, könnyen megfázhat, így viszont nem tud fellépésekre járni, ahol pénzt kereshet.


Az önmagát az Orbán Viktor iránti rajongásban megtaláló Gáspár Győző és családja viszont annyira megijedt szeptemberben a rezsiemeléstől, hogy egyenesen háromszintes, nógrádi házuk eladásán kezdtek el gondolkozni

Győző azonban nem veszi számításba, hogy öt-tíz éven belül a lányaink gyereket szülnek, és akkor újra megtelik majd a házunk élettel

– mondta Győző felesége, Bea asszony, aki élesen kritizálta férje elhatározását.

Bíró Ica és Molnár Anikó a nehéz időkre készülve már a nyáron megfogott minden forintot, a Fókusznak arról beszéltek, mi mindenről mondanak le vásárlás közben, nyaralni pedig egyikük sem ment.


A rezsiár-robbanás még a magas életszínvonalhoz szokott Korda-házaspárt sem kíméli. Korda György és Balázs Klári már korábban megvált ugyan szeretett villájától, és szerényebb körülmények közé költöztek, ám legutóbb arról beszéltek a HírTv-nek, hogy sportos életmódot folytatnak a spórolás érdekében:

Egy hete már én is és a feleségem is hideg vízben fürdünk

– mesélte Korda György.


Nyitókép: Getty Images

#Bulvár#infláció#celebek#rezsi#Gazdaság#drágulás#ma

Címlapról ajánljuk