Bulvár

„Egy életutat járok be, aminek a Playboy volt az egyik állomása” – Herceg Erika hitéről és gyerekkoráról vallott

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 10:03

A kisebbségi létről és templomi élményeiről beszélt az X-Faktor mentora. Hisz benne, hogy a képzeletnek, a gondolatoknak teremtő erejük van.

A Mandiner készített interjút Herceg Erikával, az X-Faktor mentorával. Az énekesnő a kárpátaljai Kisdobronyban született, kitörési vágya kisebbségi létéből fakadt:

Minden fiatal, aki kisebbségben születik, több akar lenni. Én is így voltam vele. 

Egy konkrét emléket is megosztott a lappal: 12 éves volt, amikor az iskolában megbántották valamivel, elhagyatottnak érezte magát. Bement a szobájába, és csak sírt, majd arra gondolt, „de jó lenne, ha bejönne a szobám ajtaján az a lány, aki én leszek 15 év múlva. Tudni akartam, merre tartok.”

Láttam magam előtt egy magas, szőke lányt, aki nagyon erős. Bejött, és azt mondta, én leszek te, de legyél erős és türelmes. Azóta tudom, hogy a képzeletnek, a gondolatoknak teremtő erejük van

– mondta, majd arra is kitért, hogy gyerekkorában sokat bántották, például túlsúlya miatt is, barátai sem voltak. Kiskorától annak tudatában élt, hogy a magyar kisebbséghez tartozik, szülei pedig megsínylették a rendszerváltást: házukat csak akkor tudták befejezni, amikor Herceg Erika karrierje beindult, és anyagilag is segíteni tudta családját. Egyik célja az volt, hogy felépítse szülei házát, ezt meg is tette. 

Arról is beszélt, hogy hívő ember, gyerekként is az volt, a kisdobronyi templomban kezdett el orgonálni, majd a kórusban énekelt. A Mandiner szerzője felvetette, hogy ennek ellenére az orosz Playboy felkérését elfogadta az énekesnő, aki ezt úgy magyarázta:

Egy életutat járok be, aminek ez volt az egyik állomása. Az orosz Playboyt sok millió ember olvasta, több ezer modell akart bekerülni, engem viszont felkértek. Sokáig gondolkoztam, de végül elvállaltam.

Úgy tudja, Kisdobronyban még senki nem vesztette életét a háborúban, azonban ismeretségi körében már van halálos áldozat: barátnője édesapja Harkivban, civilként vesztette életét, amikor az oroszok bombázni kezdték a várost. Az énekesnőt a háború elborzasztja, kijevi otthonuktól 500 méterre csapódott be egy bomba. 

A beszélgetésből kiderült, hogy Herceg Erika nem tervez magyar nyelvű albumot kiadni, sőt, most úgy látja: nem az éneklés az ő útja:

Már nem az a cél, hogy én legyek a színpadon, hogy én legyek sikeres. Most a mentoráltjaimat segítem, hogy éljék át, amit én átélhettem, de később is a tehetséggondozással akarok foglalkozni, de már producerként. Én akkor vagyok boldog, ha adhatok.
 

Nyitókép: RTL

#Bulvár#herceg erika#X-Faktor#kárpátalja

Címlapról ajánljuk