Még évekig nem költözik be III. Károly király a Buckingham-palotába – ez áll a döntés hátterébenViszont nem mennek messze.
Bulvár

Még évekig nem költözik be III. Károly király a Buckingham-palotába – ez áll a döntés hátterében

rtl.hurtl.hu

2022. október 16. 17:58

Viszont nem mennek messze.

Még öt évig nem költözik be III. Károly és Kamilla királyné a Buckingham-palotába, írja a Daily Mail. Azért nem tesznek így, mert a palotát jelenleg felújítják. Nem is kicsit, ugyanis 370 millió fontot, azaz nagyjából 177,6 milliárd forintot szánnak erre a célra.

A pár így a következő öt évben a Windsori kastély, a norfolki  Sandringham és a londoni Clarence House között fogja megosztani az idejét. Ez utóbbi rezidencia alig fél kilométerre van a Buckingham-palotától, és a pár már 19 éve ott él.

A Buckingham-palota a második világháború óta a legnagyobb felújításon esik át most. A vezetékeket, a vízvezetékeket, illetve a fűrést is lecserélik. A munka azonban lassabban megy, mint kellene.

II. Károlyt 2023. május 6-án, szombaton fogják hivatalosan is brit királlyá koronázni a londoni Westminster-apátságban, ahol II. Erzsébet gyászszertartása is zajlott. A koronázásról előzetesen itt írtunk, Károlyék és Meghan Markle legutóbbi drámájáról pedig itt lehet olvasni.

Nyitókép: Chris Jackson - WPA Pool  / Getty Images

#Bulvár#Buckingham-palota#iii. károly#költözés#kamilla#felújítás

Címlapról ajánljuk