Bulvár

Harry hercegék megtalálták Károly király gyenge pontját, de pengeélen táncolnak

rtl.hurtl.hu

2022. október 14. 13:41

A király valószínűleg szeretné, hogy a pár ott legyen a koronázási ceremónián, de ha átlépik a vörös vonalat, erről nem is álmodhatnak.

III. Károly király valószínűleg nem fogja meghívni Harry herceget és feleségét, Meghan Markle-t koronázására, ha Harry herceg témadóan fogalmaz Kamilla királynéval kapcsolatban hamarosan megjelenő könyvében – mondta a királyné egyik barátja a Daily Beastnek.

Szinte minden, amit Károly az elmúlt húsz évben tett, így vagy úgy, de arról szólt, hogy Kamillát elfogadtassa a nyilvánossággal

– mondta a lap forrása. Hozzátette:

Szereti őt. Hihetetlenül védelmezi őt, és nélküle nem tudná ezt megtenni. Ezt végül még a királynő is elfogadta. Az egy dolog, hogy Harry támadja Károlyt, ő ezt elviseli, de ha Harry választásra kényszeríti, azzal, hogy a könyvében nekimegy Kamillának, nincs kétségem afelől, hogy Kamillát fogja választani.

A palota nem kívánt nyilatkozni a Daily Beastnek ezzel kapcsolatban. Udvari forrásaik szerint egyelőre teljesen nyitott, hogy meghívják-e a koronázásra a sussexi hercegi párt vagy sem. 

Kiemelik: tekintettel arra, hogy Harry herceg azt ígérte, hogy memoárja egy őszinte beszámoló lesz életéről, elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne tartalmazzon részleteket Károly király és a néhai Diana hercegné házasságának összeomlásáról, amelyet részben a mostani királyi pár viszonya okozott. 

Diana hercegné világossá életrajzírójának, Andrew Mortonnak, hogy Kamillát korántsem tekintette ártatlan szemlélődőnek, és hogy ő ugyanolyan felelős a viszony fenntartásáért, mint Károly.

Az egyik emlékezetes találkozás során, amelyet Morton a Diana: Saját szavaival című könyvében elevenített fel, a néhau hercegné azt mondta: hogy Kamilla meghívta őt ebédelni esküvője előtt, és megkérdezte tőle, hogy elmenne-e vadászni Károllyal, miután összeházasodtak. Diana azt mondta, hogy nem.

Diana később rájött, hogy Kamilla Károly vadászat iránti szeretetében látta annak lehetőségét, hogy saját kapcsolatát fenntartsa vele

– írta Morton.

A Daily Beast úgy tudja, hogy Károly király környezetében óriási az idegesség amiatt, ami a könyvből kiderülhet, nem utolsósorban azért, mert egy Kamilla királyné személye elleni támadás lesújtó lenne számára. A lap kiemeli, hogy Harry herceg eddig egyszer sem ment neki úgy Kamillának, ahogy azt apjával tette. 

Katie Nicholl, a The New Royals című könyv szerzője a lapnak azt mondta:

Kétségtelen, hogy Károly szeretné, ha Harry és Meghan ott lenne a koronázásán. És hogy igazságosak legyünk Károlyhoz, nagylelkűen, nagyon nyilvánosan olajágat nyújtott a sussexiek felé, nemcsak a televíziós trónra lépési beszédében, hanem a temetési eseményeken is őket helyezte előtérbe.

„De cserébe elvárja a tiszteletet, és mostantól probléma lesz, ha Harry azzal hálálja meg, hogy támadja őt, Kamillát vagy az intézményt. Nem fogja eltűrni a helytelen és tisztességtelen támadásokat” – fogalmazott a szerző.

Nyitókép: Chris Jackson / Chris Jackson / Getty Images

#Bulvár#királyi család#meghan markle#harry herceg

Címlapról ajánljuk