Bulvár

Portréval üzenték meg Harry hercegéknek, hogy már nem a királyi család tagjai

rtl.hurtl.hu

2022. október 3. 10:35

III. Károly és Kamilla, valamint Vilmos herceg és Kate is büszkén feszít a királyi család új portréján.

Nincs visszaút – ezt üzeni a királyi családról készült egyik legújabb hivatalos portréfotó Harry hercegnek és Meghan Markle-nek – írja a Daily Mail. A fotó több üzenetet is hordoz a szemfüles nézőknek: az állandóság és a monarchia jövőjének stabilitása mind kiemelten megjelenik rajta.


III. Károly és Kamilla nem párként, hanem Vilmos herceggel és feleségével, Kate Middletonnal kiegészülve királyi családként pózoltak a friss portrén, ezzel is kiemelve a monarchia állandóságát és folytonosságát. A kép több okból is beszédes: sokan egyből kiszúrták a háttérben a festményt III. Györgyről, aki 60 éven át ült a trónon, így a leghosszabb ideig uralkodó brit király volt.

A kép II. Erzsébet királynő temetésének előestéjén készült, amikor is az új uralkodó és családja fogadást tartott a világ nagyhatalmai számára, amin többek között az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden is részt vett. A kép készítésének időpontja is szimbolikus emiatt, mivel azt jelzi, hogy a királyi család sosem pihen, még egy családi – és nemzeti – tragédia idején is a nép szolgálatában állnak, és teljesítik kötelezettségeiket.

A pontos dátum azonban egy másik érdekességet is elárul: Harry herceg és Meghan Markle szándékosan nem szerepelnek a képen. A pár a királynő temetésének napján még Angliában tartózkodott, és csak napokkal később indultak vissza az Egyesült Államokba a gyerekeikhez, így könnyedén szerepelhettek volna a fotón, ha a királyi család többi tagja így döntött volna. Ezáltal a fotó még egy fontos üzenetet hordoz: Harry herceg és Meghan már nem a királyi család tagjai, és nincs számukra visszaút, az uralkodóváltás sem teszi számukra lehetővé, hogy kedvükre váltogassanak a királyi család kötelességei és kiváltságai, valamint civil életük között.

Nem ez az első alkalom, hogy Harry lemarad egy fotóról. II. Erzsébet 2019-es karácsonyi beszédében több fotó is feltűnt az asztalán: szerepelt köztük a királynő apja, VI. György, a királynő férje, Fülöp herceg, fia III. Károly és unokája Vilmos herceg a feleségével és 3 gyermekükkel. Harry és Meghan nem kaptak helyet a fotók között, ami sokak szerint már összefüggésben lehetett azzal, hogy néhány hét múlva a pár bejelentette, hogy szakítanak a királyi családdal.

Portréval üzentek Harry hercegéknek: már nem a család tagjai
II. Erzsébet királynő karácsonyi beszéde 2019-ben - Fotó: Steve Parsons / WPA Pool / Getty Images


Nyitókép: Spencer Platt / Getty Images

#Bulvár#ii. erzsébet#iii. károly#vilmos herceg#kamilla királyné#kate middleton#harry herceg#meghan markle#Portré#család#ma

Címlapról ajánljuk